Dar viena staigmena atkrintamosiose: „Žalgirį“ patiesęs „Neptūnas“ serijoje atstatė lygybę | KaunoDiena.lt

DAR VIENA STAIGMENA ATKRINTAMOSIOSE: „ŽALGIRĮ“ PATIESĘS „NEPTŪNAS“ SERIJOJE ATSTATĖ LYGYBĘ

  • 5

Staigmenos „Betsafe-LKL“ ketvirtfinaliuose nesiliauja. Šįkart netikėtas rezultatas užfiksuotas Klaipėdoje.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai namuose po dramatiškos kovos 70:68 (15:19, 23:19,11:10, 21:20) patiesė Kauno „Žalgirį“ ir išlygino serijos iki 3 pergalių rezultatą – 1:1.

Pergalingu tapo Deivido Gailiaus baudos metimai, kuriuos puolėjas pataikė pačioje mačo pabaigoje.

Trečiasis serijos mačas bus žaidžiamas šeštadienį Garliavoje, tačiau jau aišku, kad ketvirtosioms rungtynėms komandos pirmadienį sugrįš ir į uostamiestį. Tiesa, kol kas nežinia, ar kauniečiams padės traumą antrajame mače patyręs Edgaras Ulanovas. Puolėjas antrojo kėlinio pabaigoje krito susiėmęs už kojos ir daugiau ant parketo nepasirodė.

Klaipėdiečius į pergalę atvedė įžaidėjo ir vidurio puolėjo tandemas. Žygimantas Janavičius pasižymėjo 21 tašku, 6 rezultatyviais perdavimais ir 23 naudingumo balais, o Benas Griciūnas – 16 taškų, 9 atkovotais kamuoliais ir 24 naudingumo balais, 16 taškų pridėjo Deividas Gailius.

Kauniečių gretose labiausiai išsiskyrė 17 taškų pelnęs ir 4 rezultatyvių perdavimų išdalinęs Lukas Lekavičius (28 naud. bal.).

Pirmasis rungtynių ketvirtis kiek sėkmingesnis buvo žalgiriečiams – 19:15. Antrajame kėlinyje jie jau buvo susikrovę dviženklę persvarą (27:17), tačiau prieš pat ilgąją pertrauką šeimininkai panaikino deficitą ir į rūbines ilsėtis komandos išėjo švieslentėje degant lygybei – 38:38.

Nerezultatyvaus trečiojo ketvirčio pradžioje kiek geriau ir vėl atrodė žalgiriečiai, tačiau baigiantis kėliniui minimaliu skirtumu į priekį išsiveržė jau Dainiaus Adomaičio auklėtiniai – 49:48.

Lemiamos dešimt minučių buvo itin įtemptos, taškais keitėsi Ž. Janavičius bei L. Lekavičius, prabilo ir D. Gailius. Likus žaisti 19 sekundžių, šeimininkai pirmavo 66:64 ir tuomet kauniečiai ėmė taikyti pražangų taktiką. Karolio Lukošiūno dvitaškis išlygino rezultatą (68:68), tačiau D. Gailius išprovokavo dvi pražangas ir pergalę užtikrino dviem baudų metimais – 70:68.

„Neptūnas“: Žygimantas Janavičius 21, Benas Griciūnas ir Deividas Gailius po 16, Edgaras Želionis 9.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 17, Joffrey Lauvergne'as 14, Tyleris Cavanaugh ir Edgaras Ulanovas po 6.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Edmundas Tulcevičius

Reikia, ne kaip tu sakai, vyti ne motiejų , o tokius kaip Milaknis , Strelniekas ir ką čia vardyti, visus legionierius išskyrus gal prancūzą ir Cavanju , o tokie kaip Miniotas, Milaknis , Kalnietis yra tik komandos balastas , kuris tempia ekipą į dugną .

Emka

Zalgiris visu pirma turi vyti seimininka motieju..jis pagrindinis kaltininkas zalgirio zlugimo..

JULIUS

VARYT LAUK STRELNIKĄ GIPAJŲ MILAKNĮ MAREKĄ VEBSTERĮ NES AIKŠTELEJE IŠEINA NE KOVOT BET PASIVAIKSČIOT SU PILNAIS ŠORTAIS ŠŠŠ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS