E. Ulanovas nenori paskutinės vietos: galbūt kažkam apskritai nebebus Eurolygos | KaunoDiena.lt

E. ULANOVAS NENORI PASKUTINĖS VIETOS: GALBŪT KAŽKAM APSKRITAI NEBEBUS EUROLYGOS

Kauno „Žalgiris“ po nesėkmės prieš Vilerbano ASVEL nukrito į paskutinę vietą Eurolygoje, tačiau Edgaras Ulanovas joje likti ir po sezono pabaigos itin nenori.

Kauniečiams liko dvejos rungtynės su Vitorijos „Baskonia“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“, o kai kuriems žalgiriečiams Eurolygoje tai bus ne tik paskutinės rungtynės šį sezoną, bet ir galimai karjeroje, pažymėjo Ulanovas.

„Apmaudus pralaimėjimas, bet žiūrint bendrai, tai nežinau, ar mes labai nusipelnėme pergalės, – po nesėkmės 68:72 prieš ASVEL spaudos konferencijoje sakė Ulanovas. – Momentų sugrįžti į rungtynes tikrai buvo. Jeigu norime laimėti prieš „Barceloną“ ar „Real“, turime kovoti, imti kiekvieną kamuolį, atsitverti, atsidengti, bet mes nesupratome, kad lygiai tiek pat reikia žaisti ir prieš ASVEL.

Jeigu laimime prieš tuos, tai šiandien užmiršome, atrodė, kad mažiau reikės pastangų, bet taip nėra. Mes vis dar esame paskutiniai ir turbūt šiandien to nesupratome. Puolime pritrūko šalto proto, bėgome kaip raiteliai be galvos, bandėme suversti prieš ilgus žmones, kamuolys nevaikščiojo. Neišnaudojome savų pranašumų“, – kalbėjo Ulanovas, pelnęs 15 taškų ir surinkęs 18 naudingumo balų.

– Edgarai, kiek rungtynes keitė netradicinė varžovų priekinė linija?

– Galėjome protingiau sužaisti. Iš po krepšio prieš juos nepriversi, dideli žmonės, bet turime sužaisti protingai, ištraukti juos iš po krepšio. Turime žaidėjų, kurie gali tai padaryti, bet ne visada tai išnaudojome. Ir tie kamuoliai puolime, kuriuos jie kažkuriais momentais vis atkovoja... Kažkur krenta jų jaunuolis ir pasiima. Nėra jis nei stiprus, nei ką, reikia paprasčiausiai atsakingai atsitverti. Man atrodė, kad mes stengėmės, kovojome, bet ne tiek, kiek su grandais, kai laimėdavome prieš juos. Čia irgi buvo problema.

– Tam jaunuoliui, Victorui Wembanyamai, prognozuojamas pirmasis šaukimas kitų metų NBA naujokų biržoje. Kokį įspūdį jis paliko?

– Kūnas – fantastinis, duomenys daug žadantys. Žinoma, žaidimo skaitymas nėra aukščiausio lygio, bet Eurolygoje nėra lengva žaisti. Čia niekas niekam lengvai nesigauna. Duomenys yra, o kaip bus, pamatysime, nuo jo priklausys.

– Paulius Jankūnas sužaidė sezono rungtynes. Nebandote perkalbėti, kad liktų dar vienam sezonui?

– Šiandien Paulius ir užkūrė visą spurtą, išėjo su tokiu geru mentalitetu. Mes visada jam sakome, kad laisvas visada mestų į krepšį. Jau prasiveržimas nebus tavo pusė, o jis gali pataikyti, patikėkite, jis tikrai gerai meta, pas mus daugiau nei pusę apmeta. To ir reikia iš Pauliaus, jis jau beveik užsimerkęs gali mėtyti. Mes tik laimime iš to, jeigu jis gali išplėsti aikštelę. Jo žaidimo skaitymas yra fantastinis. Jis šiandien užkūrė ir parodė pavyzdį kai kuriems žaidėjams iš mūsų, kurie neįėjo į rungtynes.

– Kaip atrodė Pauliaus Jankūno dėjimas iš šalies?

– Paulius parodė, kad gali. Jis gali, per treniruotes įdeda, parodo, kad dar sugeba. Džiaugiamės už Paulių, ypač už tokias rungtynes. Šiandien jis truktelėjo komandą ir parodė, kad yra naudingas.

– Ar didelis akcentas yra tai, kad likus dvejoms rungtynėms esate paskutiniai, ar turite tikslą atsispirti nuo apačios?

– Tai viskas, liko paskutinės dvejos rungtynės, nebebus jau tos Eurolygos. Nežinau, galbūt kažkam apskritai nebebus Eurolygos. Žinote, kai komanda lieka paskutinė, su pasiūlymais ateičiai nebus labai saldu, tik vienetai gali žaisti po to. Ir nesinori būti paskutiniu, nesvarbu, kad džiaugėmės, kai nugalėjome geras komandas. Tai nieko nekeičia, mes toliau liekama paskutiniais. Liko dvejos rungtynės, įveikiami abu varžovai. Turime būti maksimaliai nusiteikę ir iškovoti pergalių. Nesinori būti paskutiniu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS