E. Ulanovas nepraleis principinės dvikovos | KaunoDiena.lt

E. ULANOVAS NEPRALEIS PRINCIPINĖS DVIKOVOS

"Priešprieša tebėra, prie jos prisideda ir ambicingi "Žalgirio" varžovų vilniečių pareiškimai, tačiau tai tik dar labiau motyvuoja kauniečius", – sakė 2019-ųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato naudingiausias finalo žaidėjas Edgaras Ulanovas.

Buvęs žalgirietis tęsia karjerą Stambulo "Fenerbahce" komandoje, tačiau, vos tik turi galimybių, domisi, kas vyksta Lietuvos krepšinyje.

Spalio 25-ąją pirmą kartą šį LKL sezoną jėgas išmėgins principiniai konkurentai – "Žalgiris" ir Vilniaus "Rytas".

"Stebėsiu šias rungtynes, kaip ir visus iki šiol vykusius žalgiriečių mačus. Grįšiu namo po "Fenerbahce" varžybų ir būtinai įsijungsiu transliaciją, palaikysiu kauniečius", – interviu lkl.lt teigė E.Ulanovas.

– Edgarai, kokio mačo tikitės? Kas gali tapti lemiamais faktoriais?

– Vilniečiai turėtų pradėti dvikovą labai agresyviai, nes dar nežaidžia Europos turnyre, o "Žalgiris" bus po sunkių Eurolygos rungtynių (spalio 22-ąją žais su "Valencia" – red. past.). "Rytas" turi visą savaitę pasiruošti rungtynėms. Kauniečiai gali būti išsekę, tą teko patirti ir man, žinau, kaip sunku atsigauti. "Ryto" gretose yra atletiškų krepšininkų, mėgstančių žaisti agresyviai, tad gynyba "Žalgiriui" bus labai svarbus dalykas. Žalgiriečiams derėtų laikytis savo stiliaus – žaisti komandinį krepšinį, būti kantriems ieškant geriausio varianto atakuoti. Pergalę prognozuočiau kauniečiams, nes jų žaidimas šiuo metu – vienas geriausių Europoje.

Gražu, kaip žaidžia "Žalgiris": senbuviai puikiai supranta vieni kitus, naujokai irgi nesiekia asmeninės naudos, aukojasi komandos tikslams.

– Kokį įspūdį susidarėte apie šiemetinę "Ryto" sudėtį?

– Ji labai įdomi, naujokų pavardės – gerai žinomos Europoje. Paskutinis pirkinys (Maurice'as Ndouras – red. past.) irgi matęs aukšto lygio krepšinio.

– Žalgiriečiai LKL čempionate suklupo kol kas tik kartą – pralaimėjo Panevėžio "Lietkabeliui". Kokios jūsų išvados apie tą dvikovą?

– Manau, "Žalgiris" tąkart pralaimėjo ne dėl taktinių sprendimų, o veikiausiai tiesiog neįvertinęs varžovo, juo labiau kad per ikisezonines rungtynes nugalėjo "Lietkabelį" (102:78 – red. past.). Panevėžiečiai atsigriebė, kai "Žalgiris" to nesitikėjo. Gal tai – į naudą, nes sukrėtė trenerių štabą ir žaidėjus, jie suprato, kad reikia pasimokyti iš klaidų. Pastaruoju metu gražu žiūrėti "Žalgirio" žaidimą: senbuviai puikiai supranta vieni kitus, naujokai irgi stengiasi pateisinti lūkesčius – nesiekia asmeninės naudos, bet aukojasi komandos tikslams.

– Ar dažnai bendraujate su buvusiais komandos draugais?

– Ir su Mariumi Grigoniu, ir Artūru Milakniu, Pauliumi Jankūnu. Įdomu sužinoti, kaip sekasi jiems ir kitiems žalgiriečiams. Yra ir daugiau bičiulių Lietuvoje, ne vien Kaune. Antai Kėdainiuose žaidžia geras mano draugas Vaidas Kariniauskas. Nė su vienu nenutrūko ryšiai.

– Pasidalykite įspūdžiais apie šį LKL sezoną.

– Seku visas naujienas, žiūriu rungtynes. Dažniausiai turiu laisvus vakarus, tad visada galiu pažiūrėti LKL varžybas, o jei nepavyksta jų pamatyti, atsiverčiu protokolus. Jau buvo staigmenų, o tai labai intriguoja. Įdomu stebėti Kėdainių komandą, taip pat "Lietkabelį". Manau, kol kas savo tikrojo potencialo dar neatskleidė "Šiauliai".

– Kaip klostosi jūsų karjera Turkijoje?

– Viskas gerai, sklandžiai, daugiau ar mažiau taip, kaip ir tikėjausi. Komandos draugai, personalo darbuotojai priėmė šiltai, jaučiuosi savas. Praeita savaitė "Fenerbahce" komandai Eurolygoje buvo nesėkminga (spalio 14-ąją 77:78 pralaimėta Maskvos CSKA, o 16 d. taip pat savo arenoje 71:75 Miuncheno "Bayern" – red. past.), bet treneris manimi pasitiki. Žinome, kokie mūsų žaidimo trūkumai, neabejoju, kad reikalai pagerės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS