Trenerio debiutas neapkarto: suomės neatlaikė lietuvių spaudimo | KaunoDiena.lt

TRENERIO DEBIUTAS NEAPKARTO: SUOMĖS NEATLAIKĖ LIETUVIŲ SPAUDIMO

„Noriu padėkoti merginoms, kurios atvyko į rinktinę ir dirbo, ir stengėsi padėti mūsų komandai, kad ji sužaistų gerai“, – lengviau atsiduso Rimantas Grigas. Jo diriguojama Lietuvos moterų krepšinio rinktinė 69:59 pranoko Suomijos komandą ir atranką į 2023 metų Europos čempionatą pradėjo pergalinga gaida.

Lietuvos komanda atitrūko antrajame ketvirtyje, kuomet kėlinį laimėjo dvigubai 15:7 ir buvo priekyje 35:24.

Mūsiškių pergalę apkartino Justės Jocytės trauma. Perspektyvioji lietuvė trečiojo kėlinio viduryje susižeidė čiurną ir daugiau aikštėje nebepasirodė.

15-metė per 12 minučių pelnė 4 taškus (1/3 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, 3 kartus suklydo bei surinko 5 naudingumo balus.

Lietuvos ekipą į pergalę vedė Kamilė Nacickaitė ir Gintarė Petronytė (10 atk. kam.), pelniusios po 16 taškų, Laura Juškaitė pridėjo 15.

Suomijos rinktinėje rezultatyviausia buvo moterų NBA rungtyniaujanti Awak Kuier, surinkusi 21 tašką ir 14 atkovotų kamuolių.

„Klaidos pasipylė, kadangi mes turime tik vieną tikrą įžaidėją. Dar rotacijoje pabandėme Justę Jocytę, bet kai ji gavo trauma, Gabrielė Šulskė liko viena. Kai mūsų įžaidėja labai stipriai pavargsta, situacija pasidaro problematiška. Bet esmė tame, kad dar gerai neskaitome derinių, jos galvoja, nėra greičio, gero išsidėstymo“, - sakė R. Grigas.

„Mes praktiškai viską pakeitėme ir gynyboje, ir puolime, bet esmė, kad žaidėjos dar nėra to įvaldžiusios. Bet žaidėjų noro ir kovingumo neatimsime. Galiu tik padėkoti mergaitėms už kovą“, - dėstė treneris.

Lietuvės sekmadienį antrose lango rungtynėse išvykoje susikaus su Europos vicečempionėmis prancūzėmis. Dvikovos pradžia – 17.30 val.

GALERIJA

  • Trenerio debiutas neapkarto: suomės neatlaikė lietuvių spaudimo
  • Trenerio debiutas neapkarto: suomės neatlaikė lietuvių spaudimo
FIBA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

nieko sau, negali tv parodyt rungtynių???Kodėl moterų krepšinis po padu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS