Eurolyga fiksuoja visų laikų lankomumo rekordą, „Žalgiris“ – sąrašo viršuje | KaunoDiena.lt

EUROLYGA FIKSUOJA VISŲ LAIKŲ LANKOMUMO REKORDĄ, „ŽALGIRIS“ – SĄRAŠO VIRŠUJE

  • 0

Pasibaigus pirmajai Eurolygos reguliariojo sezono pusei, tinklalapis „basketballguru.gr“ paskaičiavo komandų lankomumo rodiklius.

Surinkti duomenys parodė, jog šiuo metu vidutinis lankomumas Eurolygos klubų arenose yra 8758 žmonės, o tai – geriausias rodiklis turnyro istorijoje. Lyginant su praėjusiu sezonu, lankomumas išaugo 10,2 proc.

Kalbant apie atskiras arenas, Kauno „Žalgirio“ klubas ir toliau nepralenkiamas. „Žalgirio“ arena vidutiniškai surenka po 14,639 sirgalius per susitikimą, kas reiškia, jog yra užpildoma 95 proc. visos arenos. Pastarasis rodiklis taip pat geriausias visoje Eurolygoje, nepaisant to, jog lyginant su praėjusiu sezonu, „Žalgirio“ rungtynių lankomumas yra smuktelėjęs 0,7 proc.

Iš paskos „Žalgiriui“ seka vieni pirmenybių lyderių Stambulo „Anadolu Efes“. Į Turkijos ekipos mačus vidutiniškai susirenka po 12,686 sirgalius, o lyginant su pernai metais, tai – 84,5 proc. prieaugis.

Vis tik didžiausiu prieaugiu gali girtis į naująją „Štark“ areną persikėlęs Belgrado „Crvena Zvezda“ klubas. Serbijos klubo mačuose vidutiniškai apsilanko po 10,822 sirgalius, o lyginant su praėjusiu sezonu, fiksuojamas 116 proc. prieaugis.

Tiesa, „Crvena Zvezda“ sirgaliai dar turi, kur pasitempti. Vidutiniškai „Štark“ arenos patalpos yra užpildomos 71,9 proc.

Daugiausiai sirgalių arenose yra praradę Eurolygos grandai. Pirėjo „Olympiakos“ rungtynių lankomumas yra smuktelėjęs 12,4 proc. (šį sezoną vid. 7183 žiūrovų), Maskvos CSKA – 10,2 proc. (6504), Stambulo „Fenerbahče“ – 10,1 proc. (9429), Atėnų „Panathinaikos“ – 9,9 proc. (10,952).

Nepaisant minėtojo „Panathinaikos“ lankomumo kritimo, OAKA arena pagal žiūrovų skaičių yra ketvirta visoje Eurolygoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS