Eurolygoje nepasisekė, bet dar liko LKL | KaunoDiena.lt

EUROLYGOJE NEPASISEKĖ, BET DAR LIKO LKL

  • 0

„Sezonas buvo prastas. Norėjosi, kad jis kuo greičiau baigtųsi“, – pareiškė Kauno „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas, dalydamasis mintimis apie Lietuvos čempionų pasirodymą Eurolygos turnyre.

Pasigedo noro kautis

Žalgiriečiai laimėjo aštuonerias ir pralaimėjo 20 rungtynių (įskaičius rezultatus su diskvalifikuotomis Rusijos komandomis, nesėkmių būtų 23).

Tarp įspūdingų prošvaisčių – pergalė prieš Eurolygos reguliariojo sezono lyderę „Barceloną“ (91:84), kitą Ispanijos grandą Madrido „Real“ (68:47), o gniuždančių kapituliacijų sąraše – mačai su Stambulo „Anadolu Efes“ (60:94), „Barcelona“ (73:96), Vitorijos „Baskonia“ (79:96).

„Džiaugiuosi, kad turnyrą užbaigėme pergale – būtent dėl Pauliaus Jankūno („Žalgirio“ kapitonui šis Eurolygos sezonas jau paskutinis karjeroje – red. past.). Vis dėlto man komanda šį sezoną nebuvo tokia, kurią ir pačiam malonu stebėti. Tai buvo ne tikrasis „Žalgiris“, kokį ir norisi matyti“, – laidoje „Žalgiris Insider“ kalbėjo P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovo nuomone, daugumą mačų Kauno krepšininkai pristigo noro kautis iš širdies.

„Pikta, kai to nesulauki. Galime rasti daug pasiteisinimų, bet esmė – noras. Reikia norėti laimėti ir tam atiduoti viską, kad ir įkąsti į koją varžovui. To nebuvo. Priežasčių – daugybė, svarbiausia – jų nekartoti“, – svarstė P.Motiejūnas.

Tikslas – čempionų žiedai

Paulius Motiejūnas: Ar tikėjomės, kad J.Zdovcas suteiks komandai geresnį impulsą? Taip, tikėjomės. Ar buvo toks impulsas? Nebuvo. / Vilmanto Raupelio nuotr.

– Direktoriau, ar sezono metu jūs inicijavote pokalbių su žaidėjais, treneriais, kad reikalai pagerėtų?

– Pokalbių buvo daug – juk visada esu su komanda, taip pat ir kelionėse. Būna, kad pasikalbėjus padėtis stabilizuojasi – tartum sukimba viskas, tačiau šiemet, deja, nepavyko susilipdyti. Kažkas pajudėdavo į priekį, kažkas likdavo toje pačioje vietoje, o galiausiai  subyrėdavo. Regis, buvo viltingų, daug žadančių atkarpų, tačiau netrukus vėl krisdavome žemyn. Tokiais atvejais rankos tiesiog nusvyra.

– Niūriose situacijose galima įžvelgti ir pozityvių dalykų. Kas, jūsų akimis, buvo gero?

– Tai greičiausiai – Marekas Blaževičius ir Karolis Lukošiūnas. Abiems buvo suteikti šansai, abu parodė, kad gali žaisti aukščiausiu lygiu. Pranašumas, kad patobulėjo Tyleris Cavanaugh, Joshas Nebo. Iš pradžių atrodė, kad šį sezoną pasirinkome ne tuos naujokus, bet šie vyrai įrodė, kad yra kitaip, – žengė didelį žingsnį į priekį. Puikus Eurolygos sezonas buvo Lukui Lekavičiui, galiausiai atgaivinome ir Edgarą Ulanovą. Džiuginančių trupinėlių išties yra.

– Kaip vertinate vyriausiojo trenerio Jure Zdovco darbą?

– Kol visas sezonas nebaigtas, nenoriu vertinti. Treneris dirba, esu dėkingas, kad atvyko pas mus. Dar tęsiasi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatas, reikia jį laimėti. Eurolygoje nepasisekė, bet ar J.Zdovcas kaltas? Ne, nes ne jis rinko komandą. Ar tikėjomės, kad J.Zdovcas suteiks geresnį impulsą? Taip, tikėjomės. Ar buvo toks impulsas? Ne, nebuvo.

– Viešojoje erdvėje paskelbta informacija, kad „Žalgiris“ jau sudarė sutartį su būsimu nauju treneriu – Kaziu Maksvyčiu. Kokia iš tikrųjų situacija?

– Visada laikomės tos pačios pozicijos: derybų nekomentuojame. Be to, naujieną ne mes paskelbėme. Šiuo metu vyriausiasis treneris – J.Zdovcas. Kai mes šia tema ką nors paskelbsime, tuomet galėsime plačiau aptarti.

– Ar P.Jankūnas jau žvalgosi savo darbos kėdės „Žalgirio“ klubo biure?

– Džiugu, kad Paulius prisijungs prie mūsų. Reikia susidėlioti planą, kokių darbų jam teks imtis. Tačiau pirmiausia užduotis – užbaigti visą krepšinio sezoną. Kad su Eurolyga šiemet jau atsisveikinome, dar nereiškia, jog galime du mėnesius atostogauti. Reikia gerai užbaigti LKL reguliarųjį sezoną – užimti pirmą vietą ir galiausiai laimėti čempionų žiedus. Paulius irgi tai žino.

Lyderis: J.Ne­bo sėk­min­giau­siai ko­vo­jo dėl ka­muo­lio ir bu­vo naudin­giau­sias žal­gi­rie­tis Eu­ro­ly­gos tur­ny­re. / Evaldo Šemioto nuotr.

J.Zdovcas: nesiskundžiau

„Mes, treneriai, visada jaučiamės taip, kaip mūsų komanda sužaidžia paskutiniąsias rungtynes“, – interviu portalui lkl.lt yra sakęs „Žalgirio“ strategas J.Zdovcas.

Slovėnas atskleidė, kad, dirbdamas Kaune, nė karto nepagalvojo, jog tai jam – per sunku.

„Niekada nekilo tokių minčių, nors teko dideli išbandymai. Mano ir buvusio trenerio filosofijos buvo visiškai skirtingos, be to, man po ilgos pertraukos grįžti į Eurolygą – ypatingas iššūkis. Nesiskundžiau, nepasidaviau. Visada mėginu į viską žvelgti pozityviai. Man reikėjo prisitaikyti prie žaidėjų, nebuvo laiko įdiegti savo žaidimo filosofijos, neatsivežiau į Kauną asistentų – atvykau vienas. Tačiau besąlygiškai pasitikiu savo žaidėjais, nesvarbu, su kokiu varžovu žaistume. Kai kurie krepšininkai tobulėjo lėtokai, bet sugebėjome susiklijuoti, kad būtume konkurencingi. Kai esi „Žalgiryje“, iš tavęs tikimasi tik pergalių“, – kalbėjo J.Zdovcas.

Lyderiai

„Žalgirio“ žaidėjų statistikos rodiklių vidurkiai Eurolygos turnyre:

naudingumas – J.Nebo (28 rungtynės, vid. 12,8 balo), E.Ulanovas (32 rungtynės, vid. 11.2 balo), L.Lekavičius (32 rungtynės, vid. 10,9 balo);

rezultatyvumas – L.Lekavičius (vid. 10,2 tšk.), T.Cavanaugh (30 rungtynių, vid. 9,7 tšk.), J.Nebo (vid. 8,8 tšk.);

atkovota kamuolių – J.Nebo (vid. 6,2), T.Cavanaugh (vid. 5,1), E.Ulanovas (vid. 4,3);

rezultatyvūs perdavimai – M.Kalnietis (18 rungtynių, vid. 4,4), L.Lekavičius (vid. 4,2), E.Ulanovas (vid. 2,1);

klaidos – L.Lekavičius (vid. 2,1), M.Kalnietis (vid. 1,8), J.Nebo ir E.Ulanovas (po 1,2).

GALERIJA

  • P.Motiejūnas: ar tikėjomės, kad J.Zdovcas suteiks komandai geresnį impulsą? Taip, tikėjomės. Ar buvo toks impulsas? Nebuvo.
  • Lyderis: J.Ne­bo sėk­min­giau­siai ko­vo­jo dėl ka­muo­lio ir bu­vo naudin­giau­sias žal­gi­rie­tis Eu­ro­ly­gos tur­ny­re.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS