Eurolygos lūkesčiai: iš „Žalgirio“ tikimasi garbingo pabaigtuvių akordo | KaunoDiena.lt

EUROLYGOS LŪKESČIAI: IŠ „ŽALGIRIO“ TIKIMASI GARBINGO PABAIGTUVIŲ AKORDO

„Jokiu būdu negalima nuleisti rankų. Privalome garbingai užbaigti sezoną“, – tvirtino Vladas Garastas. Buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris įsitikinęs: Lietuvos čempionai privalo padaryti viską, kad atsikratytų Eurolygos autsaiderių vardo.

Įvertino kapitono rekordą

Žalgiriečiai savo arenoje pralaimėjo dvejas iš eilės Eurolygos rungtynes (kovo 15-ąją Pirėjo „Olympiakos“ – 73:84, o 17 d. Stambulo „Anadolu Efes“ – 71:85) ir su Atėnų „Panathinaikos“ tebebalansuoja ties paskutine vieta.

– Ko po įspūdingų pergalių prieš Madrido „Real“ ir „Barceloną“ pritrūko Kauno komandai per šios savaitės dvikovas? – pasiteiravome V.Garasto.

– Pavienės pergalės, kad ir kokios malonios ir skambios būtų, nereiškia, kad dabar žalgiriečiai staiga ims šluoti vieną po kito varžovus nuo savo kelio. Reikia pripažinti, kad tiek „Olympiakos“, tiek „Anadolu Efes“ savo žaidėjų meistriškumu lenkia „Žalgirį“, Graikijos ir Turkijos ekipos siekia aukštų tikslų, realiai taikosi į finalo ketvertą, todėl yra labai motyvuotos. Nieko nuostabaus, kad pralaimėjome Eurolygos čempionams. Tokie žaidėjai kaip Vasilije Micičius vienas prieš vieną gali įveikti bet kurį priešininką. Žalgiriečiams didžiąją rungtynių dalį nesisekė pulti. Per mačą su „Barcelona“ mūsiškiai įmetė 93 taškus, o su „Anadolu Efes“ ir „Olympiakos“ vos perkopė 70-ies ribą. Tokio rezultatyvumo nepakanka.

Šis Eurolygos sezonas „Žalgiriui“ nebuvo toks beviltiškas, kad Kauno komanda finišuotų paskutinė.

– „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas mače su „Anadolu Efes“ peržengė Eurolygos turnyre 2 tūkst. atkovotų kamuolių ribą. Ką šis rekordas reiškia Kauno klubui?

– 2 tūkst. vadinamųjų antrųjų šansų. Tiek papildomų galimybių pelnyti taškus komandai savo pastangomis sudarė Paulius. Man įdomu būtų palyginti du aspektus. Pirmas: kiek kamuolių jis atkovojo gynyboje ir kiek puolime, nes rinkti kamuolius po savo krepšiu privalo kiekvienas aukštaūgis. Antras: per kiek rungtynių šį skaičių jis užfiksavo ir kiek mačų sužaidė Felipe Reyesas ar kiti artimiausi Pauliaus konkurentai. Tačiau jau vien faktas, kad lietuvis ryškiai pirmauja stipriausio Europos turnyro istorijoje, yra įspūdingas. P.Jankūnas, net būdamas 37-erių, atlieka daug juodo darbo, galbūt ne tiek pastebimo, bet labai naudingo savo komandai.

– Lietuvos čempionams iki Eurolygos sezono pabaigtuvių lieka vos trejos rungtynės. Ar pakaks motyvacijos nenuleisti rankų, žinant, kad jokių rimtų užduočių šiame turnyre kauniečiai jau nebesprendžia?

– Pirmiausia reikia pabėgti iš nelemtos autsaiderio pozicijos, „Žalgiris“ jos tikrai nevertas. Šis sezonas nebuvo toks beviltiškas, kad finišuotume paskutiniai. Be to, dvejas iš trejų rungtynių kauniečiai žais namuose. Žinodami, kaip pergalių Eurolygoje laukia mūsų sirgaliai, ir atsidėkodami jiems už nuostabų palaikymą, mūsų krepšininkai privalo kautis iš širdies iki pat paskutinės mačo sirenos.

Varžovai: žalgirietis A.Milaknis kietai stabdė buvusį bendražygį V.Micičių (serbas atstovavo Kauno komandai 2017–2018 m.). / E. Ovčarenkos / BNS nuotr.

Atvyks ASVEL

Kitas Eurolygos rungtynes žalgiriečiai žais kovo 23-iąją savo arenoje su Vilerbano ASVEL krepšininkais, kurie svečiuose 58:70 pralaimėjo Madrido „Real“.

Madridiečius į pergalę vedė Rudy Fernandezas – pelnė 17 taškų (pataikė 4/6 tritaškių), penkis kartus atkovojo kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus. ASVEL komanda pralaimėjo kovą dėl kamuolio 32:52.

Pernai spalį Prancūzijoje kauniečiai nusileido Vilerbano ekipai 76:88.

„Real“ ir Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ jau užsitikrino kelialapius į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Liks už borto

Kovo 21-oji – diena, kai Eurolyga turėtų paskelbti galutinį verdiktą suspenduotiems Rusijos klubams (Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės „Uniks“).

„Manau, kad jau visiems aišku, koks bus sprendimas“, – teigė CSKA tebetreniruojantis graikas Dimitris Itoudis.

„Sunku įsivaizduoti, kad Rusijos komandos galėtų tęsti Eurolygos sezoną“, – pripažino CSKA klubo prezidentas Andrejus Vatutinas.

Rusijai surengus karinę invaziją į Ukrainą, CSKA, „Zenit“ ir „Uniks“ rungtynės Eurolygoje buvo atšauktos, ekipas paliko dauguma legionierių.

Neabejojama, kad šie klubai taip ir liks už borto, jų rezultatai bus anuliuoti.

Statistika

„Žalgiris“–„Anadolu Efes“ 71:85 (19:23, 11:18, 10:24, 31:20). Kaunas, „Žalgirio“ arena, 6 146 žiūrovai.

„Žalgiris“: T.Cavanaugh 22 taškai (7 atkovoti kamuoliai), A.Milaknis 13, J.Nebo 12 (8 atkovoti kamuoliai), N.Giffey ir E.Ulanovas (5 rezultatyvūs perdavimai) po 6, L.Lekavičius 5 (1/5 dvitaškių, 4 rezultatyvūs perdavimai), T.Websteris 3, M.Blaževičius ir J.Strelniekas (0/4 tritaškių) po 2, R.Miniotas ir P.Jankūnas po 0.

„Anadolu Efes“: V.Micičius 20 taškų (7 rezultatyvūs perdavimai), R.Beaubois 15, T.Pleissas 12, B.Dunstonas 11 (6 atkovoti kamuoliai), S.Larkinas 10 (2/8 tritaškių, 8 rezultatyvūs perdavimai), A.Moermanas 8 (5 atkovoti kamuoliai), E.Bryantas 6 (2/2 tritaškių), J.Andersonas 3 (7 atkovoti kamuoliai), C.Singletonas 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 18/28 (64 proc.) ir 21/33 (64 proc.), tritaškių – 8/24 (33) ir 11/26 (42), baudų metimų – 11/14 (79) ir 10/13 (77). Atkovota kamuolių – 27 ir 29, perimta – 5 ir 8. Rezultatyvūs perdavimai – 17 ir 18. Klaidos – 12 ir 8.

Rezultatai

Madrido „Real“–Vilerbano ASVEL 70:58 (20:14, 16:16, 15:17, 19:11). R.Fernandezas 17 taškų (4/6 tritaškių, 5 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai) / C.Jonesas 17 taškų (3/3 tritaškių).

Pirėjo „Olympiakos“–Atėnų „Panathinaikos“ 101:73 (38:13, 20:20, 20:18, 23:22). K.Sloukas (9 rezultatyvūs perdavimai) ir S.Vezenkovas po 16 taškų / D.Maconas 23 taškai (5 klaidos).

GALERIJA

  • Varžovai: žalgirietis A.Milaknis kietai stabdė buvusį bendražygį V.Micičių <span style=color:red;>(serbas atstovavo Kauno komandai 2017–2018 m.)</span>.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS