Europos krepšinio čempionatas sulaukė rekordinio skaičiaus žiūrovų | KaunoDiena.lt

EUROPOS KREPŠINIO ČEMPIONATAS SULAUKĖ REKORDINIO SKAIČIAUS ŽIŪROVŲ

  • 1

Sekmadienį vykęs Europos krepšinio čempionato finalas prie televizorių ekranų pritraukė rekordinį skaičių žiūrovų. Bent trumpam mačo akimirkas buvo įsijungę beveik 41 proc. arba 1,155 mln. Lietuvos gyventojų. Rungtynės tarp Lietuvos ir Ispanijos rinktinių pasiekė beveik 28 proc. krepšinio gerbėjų mūsų šalyje. Tai parodė didžiausios rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės TNS LT duomenys.

Pusfinalio rungtynes, kuriose rungtyniavo praeito čempionato nugalėtoja Prancūzija ir Serbijos rinktinė, bent trumpam buvo įsijungę 630 tūkst. krepšinio aistruolių, o vidutinė rungtynių auditorija buvo daugiau nei 250 tūkst. arba 9,1 proc. žiūrovų.

„Viso čempionato metu bent vienas rungtynes trumpam buvo įsijungę daugiau nei 70 proc. arba 1977 tūkst. Lietuvos gyventojų. Tokį didelį žiūrimumą neabejotinai lėmė puikus mūsų rinktinės žaidimas čempionate", - sakė TNS LT projektų vadovė Lina Petraitienė.

Be finalinių rungtynių lietuviams įdomiausia buvo penktadienio vakarą transliuota kova tarp Lietuvos ir Serbijos, kuri nulėmė mūsų rinktinės patekimą į finalą. Šias rungtynes bent trumpam buvo įsijungę 856 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Be Lietuvos rinktinės pasirodymų bei pusfinalio, daugiausiai mūsų šalies gyventojų stebėjo rungtynes tarp Čekijos ir Latvijos, Ispanijos ir Prancūzijos bei Latvijos ir Prancūzijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

labai kompetentingas

skaičius nurašytas iš lubų....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS