FIBA atnaujintame pasaulio čempionato pajėgumo reitinge – Lietuvos rinktinės šuolis | KaunoDiena.lt

FIBA ATNAUJINTAME PASAULIO ČEMPIONATO PAJĖGUMO REITINGE – LIETUVOS RINKTINĖS ŠUOLIS

  • 3

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) paskelbtame atnaujintame pasaulio vyrų krepšinio čempionato komandų pajėgumo reitinge Lietuvos rinktinė užima šeštąją vietą.

Prieš savaitę paskelbtame reitinge lietuviai buvo devinti.

Pirmoji vieta šįkart buvo skirta Serbijos komandai. Antroji pozicija atiteko JAV, trečioji – Ispanijai. Ketvirta šiame reitinge yra Prancūzija, penkta – Graikija. Lietuviai aplenkė Australijos, Argentinos ir Nigerijos komandas.

„Atsimenate, kuomet Lietuvos rinktinė pasiruošimą pradėjo su 1 pergale ir 3 pralaimėjimais? Gerai, tai liko istorija, bet po to lietuviai sutriuškino Suomiją ir be Jono Valančiūno nugalėjo rusus. Kol australai ir kanadiečiai žaidžia draugiškas rungtynes, lietuviai laukia savo grobio ir gali laimėti grupę. Tai jiems gali padėti antrajame etape, kas suteiktų galimybę patekti į ketvirtfinalį ir užimti aukštesnę vietą nei šeštoji“, – rašo FIBA apžvalgininkas.

Lietuviai pasaulio čempionate žais H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu. Šiame FIBA reitinge Australija yra devinta, Kanada – 17-a, o Senegalas – 25-as.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

fanas

australija, kanada, Lietuva. ar ne per riebiai cia? rusams pvz Nigeria, p.koreja Fantastika

Žinoma

Europos čempionais Kanada niekada ir netaps. :)

Graikijai

5 vieta? Juk tos šalies komandose, kaip ir Turkijos, Rusijos, vieni legionieriai. Na, nebent natūralizuotų legionierius... Argentina ar Brazilija tikrai stipresnės, bet Vakarų sporto „žinovai" dažnai idealizuoja Vakarų krepšinį. Kiek gi kartų Graikija ar Kanada tapo Olimpiadų medalininkais. pasaulio ar Europos čempionais?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS