FIBA išvada: Lietuvos protestas – nepriimtas | KaunoDiena.lt

FIBA IŠVADA: LIETUVOS PROTESTAS – NEPRIIMTAS

  • 2

Lietuvos rinktinės protestas – nepriimtas, nes, pasak FIBA, po rungtynių su Vokietija pavėluota jį pateikti, pranešė basketnews.lt.

Tarptautinė krepšinio organizacija (FIBA) pateikė oficialų atsakymą į Lietuvos rinktinės protestą dėl rungtynėse su Vokietija fiksuotos teisėjų klaidos.

Pranešime spaudai rašoma, jog lietuvių protestas – nepriimtas, nes pavėluota jį pateikti.

„Pasibaigus rungtynėms Lietuvos rinktinė pateikė protestą dėl nesuteikto baudos metimo po Vokietijos komandai skirtos techninės pražangos iki trečiojo kėlinio pabaigos likus vienai minutei ir 26 sekundėms, – dėstoma FIBA rašte. – Vienintelis komisijos teisėjas nusprendė, kad protestas – nepriimtinas, nes protesto motyvai pateikti vėliau nei valanda po rungtynių. Taip pat pažymima, jog jeigu protestas būtų priimtas, jis būtų buvęs atmestas, nes nurodyta priežastis neatitinka sąlygų, dėl ko galima teikti protestą.“

Trečiojo kėlinio pabaigoje Vokietijos rinktinės vyr. treneris Gordonas Herbertas buvo nubaustas technine pražanga, tačiau lietuviams nebuvo suteikta galimybė paversti šios nuobaudos vienu baudos metimu.

Prieš bausmę Herbertui, Jonas Valančiūnas išprovokavo Maodo Lo pražangą ir stojo mesti baudų metimų.

Pagal taisykles, Lietuvos komandai priklausė ne tik du JV baudos metimai, tačiau ir dar vienas baudos metimas už techninę pražangą.

„Bent pats mačiau signalą, kad davė techninę pražangą. Jonas metė dvi baudas. Paklausiau teisėjo, kodėl nemetame trečios, jis pasodino mane ant suoliuko, – sakė Maksvytis. – Tiesiog teisėjų staliuko klaida. Visas staliukas sėdi, komisaras, kurio nėra kitose rungtynėse. Aš irgi rodžiau, bet teisėjai nepriėmė sprendimo. Gaila, tokios rungtynės, todėl bandai prisikabinti prie kiekvienos smulkmenos.“

Pasak Maksvyčio, arbitrai pagrindinio laiko pabaigoje suprato klaidą ir rodė iniciatyvą spręsti situaciją, bet prieš papildomą baudos metimą Lietuvai sukilo Vokietijos štabas.

Diskusijos ant parketo tarp teisėjų ir komandos atstovų užsitęsė, o galiausiai atsisakyta minties imtis veiksmų.

„Mums norėjo duoti mesti baudą, bet šeimininkai užprotestavo ir teisėjai išsigando, – pasakojo specialistas. – Kai (klaidą) pastebėjo vyr. teisėjas, rungtynių eigoje tada užprotestavo vokiečiai, kad nemestume baudos. Sakė, kad (tada) rašys protestą.“

Rungtynėse teisėjavo italas Manuelis Mazzoni bei lenkai Wojciechas Liszka ir Michalis Procas.

Patekti į aštuntfinalį siekiančiai Lietuvai reikalingos pergalės abejose likusiose rungtynėse su Vengrija (antradienį nuo 18.15 val.) ir su Bosnija ir Hercegovina (trečiadienį nuo 15.30 val.).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Faktas

Lietuviai nesugeba net laiku pateikti protestą tai apie kokį treniravimą galima kalbėti? Juokas ir tiek.

Kuba

„Nedarykime tragedijos – žaidimas parodė, kad potencialas yra"...tai krepšinio specų išvados..keliančios juoką..rinktinė ant bedugnės krašto, o čia drąsinantis pasityčiojimas..koks potencialas.., jeigu prakišo 3 komandoms..ir dar ne vakaras..Turėtų stebėtis ir klykti, kaip tokie garsūs ir talentingi krepšininkai negali kartu pergalingai žaisti..juk yra priežastis..ar jos neturi drąsos įvardinti, nors daugumai ir taip aišku..O tas taškelis, atrodo trečiame kėlinyje..ką jis galėjo nulemti..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS