G. Petrauskas – apie derybas su „Lietuvos rytu“ ir įdomią „Šiaulių“ sudėtį | KaunoDiena.lt

G. PETRAUSKAS – APIE DERYBAS SU "LIETUVOS RYTU" IR ĮDOMIĄ "ŠIAULIŲ" SUDĖTĮ

  • 0

„Šiaulių“ treneris Gediminas Petrauskas vasarą iš šešiolikmečių rinktinės nulipdė darnią komandą, kuri Kauno sporto halėje pasidabino sidabro medaliais. Dabar 30-metis strategas pradeda mąstyti apie darbą su LKL klubu.

„Manau, kad turėsiu 4-5 dienas poilsio. Deriname planus su asistentu Vaidu Pauliukėnu. Kai kurie žaidėjai sportuos su „Lietuvos rytu“, o į pirmąsias pratybas rinksimės rugpjūčio 24-25 d.”, – LKL.lt sakė Petrauskas.

Į Šiaulius atvyko Egipto rinktinės lyderis Assemas Marei’us, Vilniaus „Lietuvos ryto“ skolintas puolėjas Karolis Guščikas, ukrainietis Romanas Gumeniukas, gynėjai Paulius Dambrauskas, Mike’as Scottas ir puolėjas Artūras Jomantas.

„Pagal savo finansines galimybes, nusipirkome tikrai gerus žaidėjus“, – komandos komplektacijos darbais pasidžiaugė sutartį su „Šiauliais“ pratęsęs Petrauskas.

Šiauliečių strategas pasakojo apie laukiančius „Šiaulių“ komplektacijos darbus, kito sezono lūkesčius ir gandus apie derybas su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

– Treneri, po šešiolikmečių čempionato finalo neatrodėte labai patenkintas galutiniu rezultatu. Gal pdabar atslūgus emocijoms kitaip vertinate sidabro medalius?

– Manau, niekas nemėgsta pralaimėti. Ypač finale prie tokios atmosferos, prie tiek žmonių. Buvome taip arti aukso, pralaimėjome nedideliu skirtumu. Bet džiaugiamės sidabru. Prieš čempionatą būtų kas pasakę, kad būsime antri, bet kada paimtume tą medalį (Šypsosi.). Džiaugiamės vaikinais, jų požiūriu. Jų laukia sukus sezonas, tobulėjimas su treneriais. Kitą vasarą jie žais pasaulio čempionate. Tai yra didelis žingsnis.

– Kaip vertinate „Šiaulių“ sudėtį?

– Pirkdamas žaidėją visada juo pasitiki. Gyvename pagal savo biudžetą ir žinome savo galimybes, pagal kurias nusipirkome tikrai gerus žaidėjus. Bet vėlgi, viena yra žiūrėti į tų žaidėjų praėjusio sezono rezultatus, o visai kita bus, kai pradėsime treniruotes ir pamatysime tikrąjį jų pajėgumą. Svarbiausia, kaip apsiklijuos komanda. Tai yra sunkiausia užduotis daugumai LKL komandų, kai viską reikia keisti iš pagrindų.

– Kokie laukia likę komplektacijos darbai?

– Neskubėdami svarstome, ką norėtume sustiprinti. Vyksta Afrikos čempionatas, stebime mūsų naujoko žaidimą. Kaip jis žaidė NCAA yra viena, o čempionate pamatysime jį iš kitos pusės – žiūrėsime, kurią priekinės linijos poziciją stiprinsime. Žiūrėsime ir ką daryti su gynėjų grandimi.

– Ką pavadintumėte didžiausiu vasaros laimėjimu?

– Manau, kad visose pozicijose turime gerų žaidėjų. Gal priekinė linija dabar atrodo įdomiausia. Tiek Jomantas gali žaisti trečiu-ketvirtu, tiek egiptietis ketvirtu-penktu. Dar turime Romaną Gumeniuką. Priekinė linija įdomi, o kaip viskas susidėlios, pamatysime. Esame patenkinti, kad turime skirtingo pobūdžio gynėjus –  Dambrauską, galintį žaisti pikenrolą ir įmesti iš toli, ir žemesnį, panašaus stiliaus amerikietį Scottą.

– Kokį tikslą keliate kitam sezonui?

– Dar apie tai nebuvo kalbos. Esmė – susikomplektuoti komandą, o tada matysime, kaip padirbėjo varžovai. Bet įsivaizduoju, kad pirmiausia kelsime tikslą patekti į atkrintamąsias. Aišku, visi nori būti kuo aukščiau ir nepataikyti ketvirtfinalyje ant „Lietuvos ryto“ ar „Žalgirio“. Čia būtų pirmas geras darbas.

– Žiniasklaidoje netrūko gandų apie jūsų derybas su „Lietuvos rytu“. Kiek reali buvo galimybė jums prisijungti prie vilniečių trenerių štabo?

– Manau, kad nebereikia žvalgytis atgal. Buvo, kaip buvo. Esmė, kad likau „Šiauliuose“ ir labai tuo džiaugiuosi. Nėra jokio nusivylimo ar džiaugsmo. Tiesiog tai yra gandai ir tegul jie lieka gandais. Dabar niekas nesikeičia. Esu „Šiaulių“ narys ir atiduosiu visas jėgas, kad tik klubas geriau pasirodytų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS