Garsus Turkijos krepšinio treneris lankėsi Sporto universitete | KaunoDiena.lt

GARSUS TURKIJOS KREPŠINIO TRENERIS LANKĖSI SPORTO UNIVERSITETE

  • 0

Lietuvos sporto universitete (LSU) lankėsi žinomas Turkijos krepšinio treneris Murat Didin, kuris didžiąją dalį savo karjeros praleido geriausiuose Turkijos, Vokietijos ir Italijos krepšinio klubuose.

M. Didin treniravo „Fenerbache“, „Basket Rimini“, „Opel Skyliners“ ir kitas komandas. Vizito metu M. Didin susitiko su LSU rektoriumi dr. Aivaru Ratkevičiumi ir aptarė bendradarbiavimo galimybes.

LSU, plėsdamas tarptautinių studentų ir studijų programų kryptį, daug dėmesio skiria lektoriams iš užsienio, kurie galėtų ne tik pasidalinti savo žiniomis kartu su LSU studentais, dėstytojais, treneriais ir sportininkais, bet kartu sudominti kuo daugiau studentų iš užsienio.

„Tokių specialistų žinios universitetui yra labai svarbios. Turkijos krepšinis žinomas visame pasaulyje. Pavyzdžiui, net keturios iš 16 Eurolygos krepšinio komandų yra iš Turkijos - tai rodo didelį Turkijos krepšinio augimą ir puikias ateities perspektyvas“, - teigė partnerystės iniciatorius dr. Mindaugas Balčiūnas.

Pasak M. Didin, seniausiam Turkijos Stambulo universitetui priklausantis sporto institutas tik praėjusiais metais tapo sporto fakultetu. Jis keičia požiūrį į sporto mokslus, o juos pasirenka vis daugiau jaunimo.

„Šiuo metu Turkijoje sparčiai vystoma sporto infrastruktūra, statomi lauko aikštynai įvairioms sporto šakoms. Dar daugiau dėmesio skiriame sporto mokslui, norime rengti aukščiausios kvalifikacijos specialistus ir mokslininkus. Pirmieji žingsniai žengti ir Turkijos mokyklose. Čia pradėtos rengti fizinio aktyvumo pamokos. Tai viena iš priežasčių, kodėl Turkijoje sparčiai auga gerų sporto specialistų poreikis“, - pasakojo svečias iš Turkijos. Jis patvirtino, kad dalyvaus tobulinant Lietuvos sporto universiteto studijų programas, dalysis profesinėmis žiniomis bei patirtimi paskaitose, konferencijose ir seminaruose.

„Kitaip nei Turkijoje, Lietuvoje sporto mokslo pagrindai kuriami ne vieną dešimtmetį. Rengiate specialistus, kurie yra garsūs visoje Europoje. Tikiuosi, kad šio bendradarbiavimo rezultatai matysis jau kitais metais. LSU planuoja studijuoti nemažai studentų iš Turkijos, mes ne tik pasidalysime, bet ir stengsimės perimti Jūsų patirtį“, - teigė krepšinio treneris.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS