Grėsmė „Žalgiriui“ – uraganiški baskai | KaunoDiena.lt

GRĖSMĖ „ŽALGIRIUI“ – URAGANIŠKI BASKAI

„Tada buvo pirma mano kelionė, jaudulys... Dabar vykstame ne tik pažaisti, bet ir nugalėti“, – nukirto Kazys Maksvytis. Kauno „Žalgirio“ strategas nepamiršo savo pirmosios Eurolygos išvykos, bet šiandien į tą patį Ispanijos miestą grįžta kur kas ramesnis ir ryžtingesnis.

2014-aisiais tada dar jauno specialisto pirmoji Eurolygos išvyka baigėsi liūdnai. K. Maksvyčio treniruojamas Klaipėdos „Neptūnas“ Vitorijoje gavo į kaulus beveik 20 taškų skirtumu. Tačiau ir tuometės jo komandos sudėtis pajėgumu nė iš tolo neprilygo dabartiniam „Žalgiriui“.

Kauniečiai į Ispaniją vežasi ne tik penkių pergalių bagažą, bet ir po traumų atsigaunančius Kevarriusą Hayesą ir Dovydą Giedraitį. Amerikietis susižeidė praeitą savaitę, bet vakar jau bandė treniruotis, o lietuvis neseniai grįžo ant parketo po pusmečio be krepšinio.

„Mūsų pasiruošimas nesikeitė, bet gal kažkiek keisis nuvykus į vietą. Vežamės daugiau žaidėjų – trylika“, – pasakojo K. Maksvytis.

Jo žodžiais, „Baskonia“ – tipiška ispaniška komanda, labai dažnai surengianti greitą puolimą, pelnanti nemažai vadinamųjų pigių taškų. Ne veltui kol kas šį sezoną baskų rezultatyvumo namuose vidurkis perkopia įspūdingą 100 taškų ribą, tačiau Vitorijos krepšininkų gynyba – su spragomis.

„Pirmiausia tokiam varžovui negalima leisti įgyti pasitikėjimo dėl lengvai pelnomų taškų. Reikia priversti juos gintis“, – pergalės receptą įvardijo K. Maksvytis.

Pirmiausia tokiam varžovui negalima leisti įgyti pasitikėjimo dėl lengvai pelnomų taškų. Reikia priversti juos gintis.

Anot jo, ypatingo žalgiriečių dėmesio turėtų sulaukti „Baskonia“ snaiperiai – Rokas Giedraitis, Markus Howardas, Darius Thompsonas.

„Komanda labai priklausoma nuo M. Howardo. Jei jis įsižaidžia, jie tampa sunkiai sustabdomi. Markus savo savybėmis kažkiek primena Shane'ą Larkiną („Anadolu Efes“ žvaigždę – aut. past.). D. Thompsoną pažįstu dar nuo tada, kai atstovavo Krasnodaro komandai. Kažkiek nustebino, kad jo statistika net geresnė nei ta, kuri buvo Vieningojoje lygoje. Mes jį laikėme labiau tuo vadinamuoju draiveriu, bet jis Eurolygoje tritaškius pataiko 50 proc. taiklumu, pelno virš 11 taškų ir atlieka daugiau nei 6 rezultatyvius perdavimus“, – dėstė K. Maksvytis.

Vis dėlto, net ir pridėjus gerą kito „Baskonios“ legionieriaus Tado Sedekerskio sportinę formą, žalgiriečių strategas neabejoja, kad jo auklėtiniai ras kelių į pergalę.


GALERIJA

  • Legionieriai: Vitorijos klubui R. Giedraitis atstovauja nuo 2020-ųjų.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS