Grupėje užgrūdintas K. Maksvytis: pagaliau galėsiu ramiau išsimiegoti | KaunoDiena.lt

GRUPĖJE UŽGRŪDINTAS K. MAKSVYTIS: PAGALIAU GALĖSIU RAMIAU IŠSIMIEGOTI

Kazys Maksvytis savo pirmajame čempionate su Lietuvos rinktine iš balos išlipo sausas. Grupės etape Lietuva nebevaldė savo situacijos, bet galiausiai sulaukė palankios prancūzų pergalės, mūsiškiai patys įveikė du varžovus ir žengė į aštuntfinalio etapą.

Grupės starte – trys pralaimėjimai, o galiausiai į atkrintamąsias įlįsta pro rakto skylutę. Kaip Kaziui Maksvyčiui atrodė visas grupės etapas?

„Praėjome sunkų kelią, – po lemiamos pergalės prieš Bosniją ir Hercegoviną sakė Maksvytis. – Žinojome, kad bus mirtininkų grupė, bet kad toks kelias... Bus pirmoji naktis, kai galėsiu šiek tiek ramiau išsimiegoti. Atrodė, kad viską darėme gerai, bet kažkiek sėkmės pritrūko, gal kažkiek sprendimų. Pralaimėjimai davė per galvą, bet išlikome komanda, išlikime kartu, sulaukėme savo šansų. Šiandien buvo vienas geriausių rungtynių čempionate.

LNK reportažas:

Mūsų sirgaliai yra neįtikėtini, šiai dienai jie yra geriausi, kokius yra tekę matyti. Tikiuosi, kad komanda į juos lygiuosis ir bus tokia pati, kaip ir fanai.“

Aštuntfinalyje Lietuvos rinktinės šeštadienį žais su Ispanijos komanda, kuri A grupėje užėmė pirmąją vietą.

– Treneri, kokius pagrindinius rūpesčius išsivežate iš Kiolno į Berlyną?

– Dabar tos nuotaikos yra geresnės. Kažkiek pagerinome savo komunikaciją, šiandien visi laikėmės plano. Nepavyko planas A, visi perėjome prie plano B. Idealiomis rungtynėmis nepavadinčiau, bet sužaidėme labai geras rungtynes.

– Už ką rungtynių pabaigoje gavote techninę pražangą?

– Už kalbas turbūt. Teisėjas paprašė apraminti suoliuką, aš paprašiau, kad jis labiau dėmesį atkreiptų į aikštelę, o suoliuką aš sutvarkysiu. Buvau nubaustas už žodžius.

– Kiek skiriasi rinktinės žaidimas nuo to, kokį jį projektavote prieš čempionatą?

– Šiandien jau buvo kažkas to, ką ir norime matyti. Užstrigome prieš agresyvią gynybą, kai varžovai ėmė keisti gynybas. Dar to sprendimų priėmimo trūksta, bet jau šiandien vaizdas, kurį mes projektavome, buvo neblogas.

– Sunkiausia jau praėjo?

– Negalima turbūt taip sakyti, lieka tik geriausios komandos. Tikrai užsigrūdinome, nuo pirmosios dienos tapome geresne komanda, turbūt ir jūs tai matote.

– Atrodo, kad mačo lūžis įvyko antrajame kėlinyje, kai Sabonį pastatėte prieš Nurkičių.

– Taip, čia buvo planas B – statyti Sabonį ant Nurkičiaus, keistis ginamaisiais. Sutvarkėme, kai pradėjome jį dvigubinti, Nurkičius padarė daug klaidų ir neišsimetė savo metimų. Praktika tokia, kad NBA žaidėjams nepatinka dvigubinimas. Planas B suveikė. Norėjau jau anksčiau jį išsitraukti, pirmojo kėlinio viduryje, kai neapsigynėme, bet vėliau, manau, tai padėjo.

– Rungtynių pabaigoje buvo įstrigęs puolimas. Kas tuomet nutinka komandai?

– Visų pirma, didelis kontakto lygis, kurį pasiūlė bosniai. Jie mus išmušinėjo iš pozicijų, stovėjo ant perdavimų linijos, vertė trumpinti derintis, nutraukinėjo juos. Mes su tuo nesusitvarkėme. Vienu metu blogai atakavome, norėjome Nurkičių atakuoti su du prieš du, o kitus aukštaūgius – vienas prieš vieną. Gaudavosi atvirkščiai. Norėjome Musa atakuoti, o gaudavosi, kad atakuodavome jų stipriausią žaidėją. Kažkiek išsimušėme iš ritmo ir nesilaukėme plano. Buvo nervų.

– 13 taškų įmetęs Ignas Brazdeikis sužaidė kone geriausias rungtynes čempionate. Kaip jo pasirodymą galite įvertinti?

– Ignui sunku priprasti, mes ir patys norime daryti tokius išsidėstymus... Jis vis dar nori veržtis po krepšiu, o ten yra Jonas ir Domas. Kartais ten paprasčiausiai nėra vietos. Kai yra vienas iš jų, suteikiame Ignui erdvių, kad galėtų laisvas nardyti. Jis prisitaiko. Kalbėjau su juo, kad nebus lengva tiek čia, tiek Eurolygoje, bet manau, kad su tokiu charakteriu viskas bus gerai.

– Šiandien Jonas Valančiūnas antrą kartą čempionate atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Kaip vertinate jo aikštės matymą ir komandos draugų įtraukimą?

– Manau, kad mūsų aukštaūgiai gana neblogai atlieka perdavimus. Jiems reikia priprasti vienas prie kito. Šiandien buvo vienos geresnių rungtynių kalbant apie aukštaūgių tarpusavio ryšį, jie šiandien tilpo aikštelėje, atrodome balansą, kada žaidžiame du prieš du, kada vienas prieš vieną. Šiandien galima pagirti, kad jie abu veikė gerai. Ne tik taškų pelnė ar atkovojo kamuolių, bet ir perdavimų atliko.

– Kaip vertinate Arno Butkevičiaus žaidimą ir dėjimą ketvirtajame kėlinyje?

– Dėjimas – įspūdingas. Kaip ir tritaškiai. Tokie momentai užveda, jis žingsnis po žingsnio užsivedė ir sužaidė geras rungtynes. Arnas yra patikimas žaidėjas, jeigu yra lemiamas momentas ir kalbame apie gynybą arba sprendimų priėmimą, mes norime jį turėti aikštėje.

– Kurio varžovo aštuntfinalyje labiau norėjote – turkų ar ispanų?

– Nesirinkome varžovo. Dar vakar ryte patys buvome priklausomi nuo bosnių ir prancūzų rungtynių. Manau, kad trys ar net keturios komandos iš šios grupės įveiks aštuntfinalio etapą. Manau, kad užsigrūdinome. Eisime ir žaisime su ispanais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Al

Na, po šeštadienio pravalo grįžęs galės jau ramiai miegoti Kaune

SUSIJUSIOS NAUJIENOS