A. Gudaitis – apie pasirinkimą keltis į „Zenit“ ir norą vėl dominuoti Eurolygoje | KaunoDiena.lt

A. GUDAITIS – APIE PASIRINKIMĄ KELTIS Į „ZENIT“ IR NORĄ VĖL DOMINUOTI EUROLYGOJE

  • 0

Sankt Peterburgo „Zenit“ centras Artūras Gudaitis sugrįžo į treniruotes po koronaviruso infekcijos ir dabar ryžtingai žvelgia į priekį.

Vasarą Milano „AX Armani Exchange“ palikęs ir į Rusiją persikėlęs lietuvis pripažino, jog tam didžiausią įtaką turėjo treneris Xavi Pascualis.

„Xavi buvo pagrindinė priežastis, kodėl prisijungiau prie šios organizacijos, – „sdna.gr“ sakė Gudaitis. – Manau, kad padariau gerą sprendimą, laikas parodys daugiau, bet esu labai laimingas būdamas čia – dirbdamas su Pascualiu ir būdamas dalimi šios organizacijos.“

27-erių A. Gudaitis prieš kryžminių kelio raiščių traumą Eurolygoje buvo dominuojantis centras ir fiksavo 18,7 naudingumo balo vidurkį.

Vidurio puolėjas, prisimindamas prieš 20 mėnesių patirtą traumą, tiki, jog su laiku jam pavyks vėl demonstruoti anksčiau rodytą žaidimą.

„Tokios traumos nėra lengvos kiekvienam sportininkui, bet tu visada gali iš to pasiimti kažką gero, – svarstė A. Gudaitis. – Nesvarbu, kas tau nutinka gyvenime, o kaip tu į tai sureaguoji. Manau, kad per reabilitaciją atlikau gerą darbą ir žingsnelis po žingsnelio grišiu į savo rodytą formą.“

Taip pat „Zenit“ aukštaūgis su Graikijos žiniasklaida pasidalino savo COVID-19 patirtimi.

„Pirmąsias tris dienas jaučiausi blogiau nei likusias, – tikino lietuvis. – Apibendrinant, buvo nuobodu ir sunku sėdėti namuose, nežaisti krepšinio ir nesitreniruoti.“

Šį sezoną A. Gudaitis Eurolygoje sužaidė vienerias rungtynes ir per 20 minučių pelnė 7 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 7 naudingumo balus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS