Į darbą susitelkęs K. Maksvytis dėl grįžimo į Rusiją spręs po rinktinės egzaminų | KaunoDiena.lt

Į DARBĄ SUSITELKĘS K. MAKSVYTIS DĖL GRĮŽIMO Į RUSIJĄ SPRĘS PO RINKTINĖS EGZAMINŲ

„Labiausia neramina žiūrovų faktorius, nes jie čia triukšmingi, o tokioje atmosferoje kai kurie net nėra žaidę“, - prisipažino Kazys Maksvytis. Lietuvos vyrų rinktinės treneris pasaulio čempionato atrankos mače Tuzloje su bosniais tikisi „lengvo pragaro“.

Šįvakar 21 val. prasidėsiančiose atrankos rungtynėse su Bosnijos ir Hercegovinos komanda lietuviai sulauks gana gausaus savo sirgalių palaikymo. Tačiau jis toli gražu neprilygs atmosferai, kurią žada užkurti vietos aistruoliai. Nors Tuzlos „Medjan“ arena talpina vos 3,5 žiūrovų, jų keliamas triukšmas turėtų tapti rimtu faktoriumi, motyvuosiančių šeimininkų ekipą.

- Kaip esate pasirengę kovai, lyginat su pirmuoju FIBA langu? - žurnalistai paklausė K.Maksvyčio.

- Šįkart turėjome keliomis treniruotėmis mažiau. Buvo ir daugiau netikėtumo faktorių. Bet manau, kad susidėliojome galvose veikimo planą ir mėginsime jį įgyvendinti. Manau, kad esame gerai pasirengę.

- Ar šios dienos žinios iš Ukrainos labai sudrebino jūsų mintis?

- Kažkiek drebina, bet šioms rungtynėms įtakos neturės. Ir krepšininkams prie pusryčių stalo tai buvo viena pagrindinių temų. Aš labiau pagalvosiu po lango. Neabejoju, kad mūsų rungtynės įvyks, nes abi komandos yra saugios.

- Ar bendravote su Rusijos klubo atstovais?

- Kai baigsis rinktinės varžybos čia ir Vilniuje, tada ir spręsime. Tai labai svarbus klausimas, bet dabar nesinori blaškytis.

- Krepšinio federacija paskelbė oficialų raginimą atsiriboti nuo Rusijos sporto…

- Pažiūrėsime, mes esame sportininkai, o sprendimus priima kiti veikėjai. Man labai sunku atsakyti į politinį klausimą, nes neturiu daug žinių šiuo klausimu. Elgsimės kaip ir visi lietuviai.

- Kas nutiko rytinėje treniruotėje su salėje palikta įjungta televizijos kamera, kurią uždengėte rankšluoščiu?

- Varžybų dieną mes visuomet stengiamės nerodyti savo veiksmų. Ar tai būtų gynyba, ar puolimo sistema. Bet kadangi buvo mažai laiko, norėjosi dar kartą pasikartoti derinius. Pasistengėm išvengti dėmesio.

- Ar nėra jokių pokyčių dėl žaidėjų sveikatos?

- Ne, viskas gerai. Dar prisidėjo Arnas Velička. Žinant, kokios sąlygos buvo, dabar kažkiek ramiau. Nėra garantijų, kad Arnas žais šiose rungtynėse, bet yra dar ir mačas sekmadienį Vilniuje. Ten taip pat reikės jo pagalbos.

- Tarp netekčių yra ir Covid-19 susirgęs skautas Evaldas Beržininkaitis. Gal jis padeda nuotoliniu būdu?

- Su Evaldu kontaktuojame, jis jaučiasi gerai. Jis jau buvo viską paruošęs pirmoms rungtynėms. Paskui turės laiko pirmo mačo analizei ir pateiks pastebėjimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaunietis

Žemiau pateikti klausimai adresuojami ir ponui Gedvilui. Norėtųsi žinoti ir mūsų krepšinio "vado" nuomonės.

kaunietis

Ponas tr. Kazį, ar jūs pasiruošęs paneigti priešininkų komandos kreipimąsį į FIBA dėl rungtynių Vilniuje atkėlimo, ryšium "su pavojinga situacija" ? Manau , jie tai daro dėl geriausio žaidėjo traumos pirmose rungtynėse, o ne dėl "blogos situacijos". Ar kreipsitės į FIBA dėl jų argumentų paneigimo ? Logiškai mąstant, jie elgiasi "dėl savo gerovės", tai gal ir mes,jau laimėję pas juos pirmąsias rungtynes, galime pakovoti dėl savęs.

4

Jeigu dar politikai ilis i sportą, tai visai nebus ką žiūrėti, mažai jiems dar sukeltų karų pasaulyje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS