Į naują sritį žengiantis D. Blattas atsisveikina su krepšiniu ir trenerio darbu | KaunoDiena.lt

Į NAUJĄ SRITĮ ŽENGIANTIS D. BLATTAS ATSISVEIKINA SU KREPŠINIU IR TRENERIO DARBU

  • 0

Dešimtmečius krepšiniui atidavęs Davidas Blattas savo gyvenime pasirengęs atversti naują puslapį.

Bendraudamas su „Boston Globe“, D. Blattas atskleidė, jog norėtų tapti Izraelio ambasadoriumi.

„Visada turėjau svajonę būti ambasadoriumi ar diplomatu Izraelyje, – teigė strategas. – Kažkokiu būdu noriu padėti savo šaliai.“

D. Blattą užklupo klastinga ir vaistų gydymui neturinti progresuojanti išsėtinė sklerozė. Strategas dar bandė tęsti darbus Pirėjo „Olympiakos“ klube, tačiau jau po pirmųjų Eurolygos rungtynių buvo pranešta, kad šalys susitarė dėl abipusio sutarties nutraukimo.

„Nenoriu naudoti savo ligos kaip pasiteisinimo, tačiau diskusijose su klubu turėjau būti atviras ir pasakiau apie mane stabdančius veiksnius. Kaip bebūtų, komandoje buvo nemažai problemų. Sužaidėme vienerias rungtynes, sezono startas nebuvo sėkmingas. Su klubo vadovais susėdome ir nusprendėme, kad visiems bus geriau, jei aš išeisiu“, – atsisveikinimą su Graikijos ekipa komentavo D. Blattas.

„Laukiu artėjančių iššūkių, nes visada norėjau nuveikti daugiau. Po 12 metų trukusios krepšininko ir 27-erius metus – trenerio karjeros laikas žengti į naują gyvenimo etapą. Mėgaujuosi tuo. Kartais užsidaro vienos durys, tačiau atsiveria kitos“, – baigė D. Blattas.

Skambiausius pasiekimus D. Blattas iškovojo būdamas treneriu. 2014-aisiais jis su Tel Avivo „Maccabi“ tapo Eurolygos čempionu ir metų treneriu, o 2018-aisiais su Stambulo „Daruššafaka“ triumfavo Europos taurėje.

2012-aisiais su Rusijos rinktine specialistas Londono olimpiadoje iškovojo bronzos medalius, 2007-aisiais Europos čempionato auksą, o 2011-aisiais – bronzos apdovanojimą.

Jis taip pat 6 kartus tapo Izraelio lygos čempionu, 5 kartus – Izraelio Supertaurės nugalėtoju ir 4 sykius buvo pripažintas šios šalies metų treneriu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS