Į „Švyturio“ areną grįžta V. Garasto taurės turnyras | KaunoDiena.lt

Į „ŠVYTURIO“ ARENĄ GRĮŽTA V. GARASTO TAURĖS TURNYRAS

  • 0

Po trejų metų pertraukos į Klaipėdos "Švyturio" areną sugrįžta Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidento, šalies krepšinio legendos Vlado Garasto taurės turnyras.

"Neptūnas" atsinaujino

Šįkart rugsėjo 9–10 d. Klaipėdoje tarptautiniame turnyre susirungs keturios komandos: Klaipėdos reprezentacinis klubas "Neptūnas", Lietuvos krepšinio lygos naujokai "Wolves", Latvijos čempionai VEF ir Estijos čempionai "Parnu Sadam".

Lietuvaičiams didžiausia intriga, kaip atrodys šiemet gerokai atsinaujinęs ir su nauju vyr. treneriu Mindaugu Braziu priešakyje Klaipėdos "Neptūnas" bei suburta nauja ir daug ambicijų turinti Vilniaus "Wolves" komanda.

R.Kurtinaitis: "Tikslas – trofėjus"

Pastarąją LKL naujokę – "Wolves" ekipą, keliančią sau aukščiausius tikslus, treniruojantis nusipelnęs ir visiems puikiai žinomas krepšinio treneris Rimas Kurtinaitis sakė, kad į Klaipėdą nevažiuos tik pažaisti, o su tikslu – laimėti turnyrą.

"Tikslai visada yra aukščiausi. Tiesa, yra aplinkybės – nacionalinių rinktinių situacija. Turnyro metu galime neturėti trijų geriausių savo krepšininkų. Geriausių, nes jie yra pakviesti į rinktines: Argentinos rinktinėje šiuo metu dirba Marcoas Delia, Lietuvos – Eigirdas Žukauskas ir Kristupas Žemaitis. Neturint svarbių žaidėjų, bus sudėtingiau, bet tai nieko nekeičia. Nevažiuojame tiesiog pažaisti. Norime laimėti visus turnyrus ir čempionatus, kuriuose dalyvausime", – pabrėžė R.Kurtinaitis.

Jis žino V.Garasto turnyrų lygį ir sulaukęs kvietimo nedvejojęs sutiko jėgas išbandyti būtent Klaipėdoje.

"Esu šiame turnyre dalyvavęs su keliomis treniruotomis komandomis. Prieš sezoną daug komandų ieško, su kuo sužaisti draugiškas rungtynes, o šis turnyras vyksta Klaipėdoje, kur nemaža dalis komandų dėl gerų sąlygų ruošiasi sezonams. Pamenu, anksčiau šis turnyras buvo išaugęs iki 8 dalyvių ir man jis visada labai patiko, mielai jame dalyvaudavau. Todėl šiemet, sulaukęs kvietimo, nedvejodamas sutikau", – sakė daug krepšinio sporte pasiekęs treneris R. Kurtinaitis.

Kalbėdamas apie turnyro šeimininkę – Klaipėdos "Neptūno" komandą, "Wolves" strategas teigė, kad tai – rimtas ir pajėgus varžovas.

"Sekiau jų komplektacijos darbus ir galiu pasakyti, kad "Neptūno" komanda šiemet yra gerokai stipresnė. Sunku pasakyti, kada ir kaip jiems pavyks susistyguoti, kada atvyks legionieriai. Tačiau jie yra turnyro šeimininkai, todėl tikrai stengsis jį laimėti", – įsitikinęs R.Kurtinaitis.

Mindaugas Brazys. Evaldo Šemioto nuotr.

M.Brazys: "Šventė sirgaliams"

Naujasis "Neptūno" vyr. treneris Mindaugas Brazys pasidžiaugė, kad jau baigė komandos komplektacijos darbus ir jau rugpjūčio 16 d. su komanda pradės pasiruošimą sezonui.

"Jau rinksimės į treniruotes, planuose yra ir draugiškų rungtynių, tačiau būtent Vlado Garasto taurės turnyras prieš artėjantį krepšinio sezoną turėtų būti rimtesnis išbandymas tiek man, tiek žaidėjams. Jame jau norėtume pamatyti savo tikrąjį veidą", – kalbėjo M.Brazys.

Žaidžiame namuose, tad būtų puiku patekti į finalą ir jame bandyti kautis dėl trofėjaus.

Jis pasidžiaugė, kad į Klaipėdą sugrįžo puikiai pažįstamas Mindaugas Girdžiūnas, pavyko išsaugoti vieną iš ekipos kertinių žaidėjų taip pat klaipėdietį Deividą Gailių.

"Turime ir jaunų talentingų klaipėdiečių. Mums klaipėdietiški veidai labai svarbūs. Tiek mes, tiek žiūrovai nori pamatyti ir mūsų legionierių lygį. Šiemet legionierius rinkomės ne kažkokias žvaigždes, o tokius, kurie turi gerą perspektyvą. Vyko intensyvūs komandos komplektacijos darbai, buvo daug analizės, kalbų su žaidėjais. Su kiekvienu neptūniečiu aptarėme jų vaidmenį komandoje. Per V.Garasto taurės turnyrą jau turėtume matyti šiokį tokį mūsų komandos veidą", – teigė M.Brazys.

Jis akcentavo ir tai, kad vienas svarbių "Neptūno" artėjančio krepšinio sezono tikslų – klaipėdiečius džiuginti gražiu žaidimu ir kovingumu.

"Norisi vėl pajusti tą puikią "Švyturio" arenos atmosferą, žiūrovų palaikymą ir vienybę. Klaipėda pasižymi nuostabiais sirgaliais. Labai laukiame V.Garasto taurės turnyro, kad vėl galėtų susitikti su sirgaliais ir pajausti tą išskirtinę atmosferą. Norime sukurti sirgaliams šventę kiekvienose rungtynėse", – pabrėžė M.Brazys.

Jis neslėpė, kad ir jam, ir žaidėjams šis turnyras bus rimtas iššūkis.

"Žaidžiame namuose, tad būtų puiku patekti į finalą ir jame bandyti kautis dėl trofėjaus. Žaidėjams tai bus savotiškas jėgų išbandymas ir galimybė atsiskleisti, o man iššūkis naujose – vyr. trenerio pareigose. Atsakomybės nebijau, turiu sukaupęs daug įvairios patirties, esu pasiruošęs šiems iššūkiams", – sakė M.Brazys.


Bilietai iš anksto – pigesni

Draugiškas tarptautinis V.Garasto taurės krepšinio turnyras truks dvi dienas. Pirmųjų rungtynių pralaimėtojai kitą dieną kovos dėl III vietos, o laimėtojai dėl pagrindinio trofėjaus – V.Garasto taurės.

Bilietus galima įsigyti internetu www.kakava.lt arba kasose https://kakava.lt/kasos. Renginio dieną bilietai brangs.

V.Garasto taurės turnyras skiriamas Lietuvos krepšinio 100-mečiui.

Turnyro tvarkaraštis (dienos bilietas galioja į abejas tos dienos varžybas):

Rugsėjo 9 d. (penktadienis)

17:30 "Wolves" –VEF

19:30 "Neptūnas" – "Parnu Sadam"

Rugsėjo 10 d. (šeštadienis)

17:30* Dėl III vietos

19:30* Finalas

* Rungtynių laikai gali keistis, atsižvelgus į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes "EuroBasket 2022".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS