Neramus pasiruošimas: po teigiamo testo žalgiriečiai laukia leidimo žaisti | KaunoDiena.lt

NERAMUS PASIRUOŠIMAS: PO TEIGIAMO TESTO ŽALGIRIEČIAI LAUKIA LEIDIMO ŽAISTI

Internautų pokštai apie Mareko Blaževičiaus izoliaciją ant „Žalgirio“ atsarginių suolo, besitęsiančią nuo sezono pradžios, gal ir šmaikštūs, tačiau Kauno klubo treneriai juokauti nenusiteikę. Martinas Schilleris daug nedvejodamas priėmė sprendimą laikinai izoliuoti sunegalavusius krepšininkus, kad prieš svarbų Eurolygos mūšį neprarastų dar daugiau.

Po pirmadienį sužaistų „Citadele“ Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynių su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ nuo komandos buvo atskirti iškart trys žaidėjai. Pirmasis dar rungtynių metu peršalimo simptomus pajuto Marius Grigonis, kuris per mačo pertrauką buvo išsiųstas namo. Tačiau Mariaus testai dėl COVID-19 viruso buvo neigiami ir prieš, ir po varžybų, todėl dėl jo sveikatos nesibaiminama. Kitą dieną po mačo prastai pasijuto ir Marekas Blaževičius. Jis buvo testuojamas ir sulaukė teigiamo rezultato. Tiek vidurio puolėjas, tiek su juo daugiau bendravęs gynėjas Karolis Lukošiūnas buvo taip pat atskirti nuo komandos.

„Nenorime rizikuoti, kad vienu metu iškristų keturi žaidėjai, nes tai itin apsunkintų situaciją. Tiek Marius, tiek Karolis po neigiamų testų šiandien jau treniruojasi ir turėtų rungtyniauti“, - sakė M. Schilleris.

Jo žodžiais, ketvirtadienį vakare bus gauti visos komandos pakartotiniai testų rezultatai ir tada bus aišku, ar visi žaidėjai galės penktadienį žengti į mūšį su Pirėjo „Olympiakos“.

- Treneri, kaip vertinate varžovą, nuo akistatos su kuriuo ir pradėjote savo Eurolygos karjerą „Žalgiro“ ekipoje?

- Vertinant jų statistinius rodiklius, tai yra labai agresyvus, baudas provokuojantis priešininkas, gynyboje blokuojantis daug metimų. Jų kertinis žaidėjas Kostas Sloukas pastaruoju metu žaidžia tiesiog puikiai. Kita vertus, „Olympiakos“ visa sudėtis yra tolygi, daug žaidėjų gali sužibėti atskirose rungtynėse. Turnyro lentelėje esame panašioje situacijoje, tad kausimės ne tik dėl pergalės, bet ir galimybės žemyn nustumti varžovą.

– Kaip jaučiasi Marius Grigonis?

– Jam viskas yra gana neblogai, abu testai buvo neigiami, jis buvo pasiruošęs treniruotis ir vakar, ir šiandien.

– Gal žinote tikslesnę datą, kada į aikštę grįš Patricio Garino ir Steve‘as Vasturia?

– Abu vaikinai dirba labai sunkiai ir žengė kitą reabilitacijos žingsnį, jie jau treniruojasi aikštelėje. Steve‘as turėtų grįžti vasario mėnesį, o Patricio situacija yra kiek sudėtingesnė ir aiškaus termino neturime.

– Ką komandai suteikia jūsų pasikviestas asistentas Arne Woltmannas?

– Tam yra kelios priežastys. Jis yra profesionalus, aukštame lygyje dirbęs treneris. Arne gali pravesti treniruotis ir tobulėti žaidėjus. Jis puikiai pritampa prie komandos, yra labai lojalus, todėl greitai įgauna žaidėjų pasitikėjimą. Jo asmenybės bruožai yra gal net svarbesni už kai kurias darbines savybes. Bet kuriuo atveju jis komandai tikrai naudingas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS