Ispanijos krepšinio rinktinės treneris: pralaimėjimai padidina koncentraciją | KaunoDiena.lt

ISPANIJOS KREPŠINIO RINKTINĖS TRENERIS: PRALAIMĖJIMAI PADIDINA KONCENTRACIJĄ

Ispanijos rinktinė trečiojo kėlinio viduryje turėjo solidžią 14 taškų persvarą (50:36) ir atrodė, kad Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių starte iškovos pergalę.

Tačiau Sergio Scariolos vadovaujama komanda lemiamą ketvirtį sužaidė itin prastai. Ji prarado vieną kamuolį po kito, varžovams dovanojo antruosius šansus ir galop patyrė nesėkmę 70:72.

Po tokių rungtynių Ispanijos rinktinės treneris S. Scariolo teigė, jog tikisi, kad jo auklėtiniai padarys išvadas.

„Lemiamame ketvirtyje varžovams leidome pelnyti 25 taškus, atkovoti 5 kamuolius puolime, o ir patys praradome 5 kamuolius. Turime kur kas geriau žaisti ketvirtajame kėlinyje. Privalome ir toliau demonstruoti savo žaidimą. Pralaimėjimai padidina komandos koncentraciją, ties tuo dabar turime dirbti“, – sakė treneris.

Vienas rezultatyviausių Ispanijos komandos žaidėjų – Nikola Mirotičius, kuris pelnė 19 taškų ir atkovojo 6 kamuolius. Jis pripažino, kad komanda antroje mačo dalyje atsipalaidavo.

„Mes gerai žaidėme pirmoje pusėje, tačiau po ilgosios pertraukos atsipalaidavome. Kroatai tuo pasinaudojo, o mes pradėjome nervintis. Jie yra gerai pasiruošę fiziškai, tačiau viskas priklausė nuo mūsų emocijų“, – sakė krepšininkas.

Nors ir pralaimėjo, N. Mirotičius pasiuntė pozityvią žinutę Ispanijos rinktinės sirgaliams: „Nepaisant to, kad žaidėme prastai, mums nesisekė, prastai kovojome dėl kamuolių, tačiau vis tiek turėjome šansų laimėti. Žinome, kad liko dar daug rungtynių, tačiau patys turime dėti žingsnį į priekį.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS