Istorinis sprendimas: Eurolygos sezonas nutrauktas | KaunoDiena.lt

ISTORINIS SPRENDIMAS: EUROLYGOS SEZONAS NUTRAUKTAS

  • 0

Istoriniame Eurolygos posėdyje COVID-19 pandemijos fone priimtas beprecedentis sprendimas. Anot Graikijos žiniasklaidos portalo „SDNA.gr“, 2019-2020 m. sezonas yra nutrauktas. Jis galioja ir Europos taurės turnyrui, kuriame jau buvo įsibėgėjusios ketvirtfinalio kovos.

Informaciją tvirtina Eurolygos informacinis partneris „Eurohoops.net“.

Pirmasis nuotoliniu būdu vykusioje konferencijoje išstojęs Jordi Bertomeu pasiūlė nutraukti sezoną, su kuo vėliau sutiko ir visi Eurolygos klubai.

J.Bertomeu pabrėžė, jog vyrauja per didelė rizika žaidėjų sveikatai, o turnyro atnaujinimas nepažabojus koronaviruso – neįmanomas.

Jordi Bertomeu

Nepratęsus kovų Eurolygos krepšininkams yra pažadėtas 80 proc. metinis atlyginimas. Sezono atnaujinimo atveju sportininkams būtų tekusi vos 5 procentais didesnė dalis.

Praėjusios savaitės pabaigoje konferenciją su žaidėjais rengusi Eurolyga išgirdo aiškią nuomonę – krepšininkai vieningai pasisakė už sezono nutraukimą.

Darbo dienos pabaigoje Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas per konferenciją oficialiai pristatys Eurolygos poziciją. Vėliau su žiniasklaidos atstovais bendraus ir J.Bertomeu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS