J. Morriso vedamas „7bet-Lietkabelis“ tritaškiais užmėtė „Neptūną“ | KaunoDiena.lt

J. MORRISO VEDAMAS „7BET-LIETKABELIS“ TRITAŠKIAIS UŽMĖTĖ „NEPTŪNĄ“

  • 5

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) į pergalių kelią grįžo Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (16-9), kuris išvykoje 86:73 (31:19, 22:17, 14:17, 19:20) įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (11-14).

Klaipėdiečiai po šios nesėkmės yra susilyginę pralaimėjimais su „Šiauliais“ bei dalijasi 8–9 vietas, o panevėžiečiai toliau yra ketvirti.

Pirmosios minutės nežadėjo nieko blogo Klaipėdos ekipai (10:9), tačiau netrukus panevėžiečiai paleido tritaškių seriją ir susikrovė jau dviženklę persvarą – 31:19. Per pirmą kėlinį „7bet-Lietkabelis“ smeigė šešis tritaškius. Gerą bangą pagavę panevėžiečiai tuo pačiu ginklu toliau baudė oponentus (39:22), tad greitai Mindaugas Brazys paprašė pertraukėlės. Po jos „Neptūno“ puolimas toliau strigo, o skirtumas tapo jau triuškinamas – 24:44.

Iki antro ketvirčio pabaigos pavyko sušvelninti deficitą (36:53), tačiau didžiausias darbas Klaipėdos klubo laukė po pertraukos. „Neptūnas“ gerai žengė į aikštelę (41:53), nors Jamelas Morrisas dviem tritaškiais gadino šeimininkų optimizmą – 61:41. Nepaisant to, „Neptūnas“ vėl atsitiesė ir rėžė atsilikimą – 51:63.

Emocijų netrūko – besibaigiant trečiam ketvirčiui Deividas Gailius užsidirbo techninę pražangą, bet klaipėdiečiai liko kovoje. Jis pridėjo du taškus, M.Jogėla – baudų metimus, tad skirtumas liko kovinis bei siekė dešimt taškų – 59:69. Apie save kitoje aikštės pusėje priminė J.Morrisas, taip M.Brazys vėl kvietė auklėtinius į pasitarimą – 61:76.

M.Jogėlos šūvis grąžino intrigą į susitikimą (71:78), bet N.Popovičius irgi buvo tikslus, o Ž.Janavičius sužingsniavo. Laikas seko, N.Popovičius skirtumą didino (81:71), šeimininkai išsigelbėti nebespėjo.

Komandų tritaškių pataikymas skyrėsi kardinaliai: jei šeimininkai pataikė 4 iš 24 (17 proc.), tai svečiai – 15 iš 35 (43 proc.).

Ant parketo trečiajame kėlinyje pasirodė Željko Šakičius, nežaidęs nuo gruodžio pabaigos. Jis per 6 minutes pelnė 2 taškus (0/2 dvit., 2/2 baud.), atkovojo kamuolį, provokavo pražangą, rinko 2 naudingumo balus.

Austinas Wiley pelnė 26 taškus ir taip pagerino šio sezono asmeninį „Betsafe-LKL“ rekordą. Beje, jis taip pat atkovojo 12 kamuolių ir rinko penktą iš eilės dvigubą dublį. Efektyvumas taip pat įspūdingas – 32 balai.

Nerimą Panevėžio ekipai kėlė susižeidęs Gediminas Orelikas. Jo būklės po mačo Nenadas Čanakas pernelyg nedetalizavo.

Kuomet ekipos tarpusavyje susitiko sausį, klaipėdiečiai pasiekė pergalę 81:73, o lapkritį „7bet-Lietkabelis“ buvo apgynęs tvirtovę 80:73.

„Neptūnas“: Austinas Wiley 26 (12 atk. kam.), Deividas Gailius 14 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Matas Jogėla (9 atk. kam.), Rinaldas Malmanis (7 atk. kam.) ir Žygimantas Janavičius 9 (9 rez. perd.).

„7bet-Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 26 (6/9 trit.), Kristianas Kullamae 15 (6 atk. kam.), Gyorgy Golomanas 10, Nikola Popovičius 9, Gediminas Orelikas 7.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nu geras

juoduka zada apvilkti LIetuvos rinktines marskineliais ,kam ? Tai gal vien juos surenkam,gi gero daro spalvina ?

Manau

Reikalinga dar papildoma pinigu suma kad padeti Neptunui :):):)

Jons

Neptūnas darosi apgailėtina komanda ir panašu, kad dugno dar nesimato. Kas daro įtaką šiam nuosmukiui - ogi, viską suprantantiems biurokratams, taigi nenori išsiskirti iš visos Lietuvos, kurioje visi yra ir treneriai ir žaidėjai, ir teisėjai, ir t.t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS