Jaunųjų talentų šventėje laukiama rekordų | KaunoDiena.lt

JAUNŲJŲ TALENTŲ ŠVENTĖJE LAUKIAMA REKORDŲ

  • 0

Didžiausia Lietuvos krepšinio lyga – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga (MKL) skaičiuoja jau 23-iąjį sezoną. Šiemet turnyre netrūksta ypatingų akcentų. Vienu tokių taps MKL „Žvaigždžių dienos“ renginys, kuriame suspindės apie 300 jaunųjų talentų.

Intriguojantys konkursai, „Visų žvaigždžių“ rungtynės, žinomi atletai, treneriai ir rekordinis jaunųjų krepšininkų būrys vasario 10 d. kilnos sostinės „Avia Solutions Group“ (ASG) arenos stogą. Vilniuje tikimasi išvysti ne vieną žinomą krepšinio bendruomenės veidą, aukščiausių Lietuvos krepšinio lygų ir klubų įsitraukimą, gausybę pramogų žiūrovams ir atkaklių kovų.

„Džiaugiamės galėdami „Žvaigždžių dienos“ renginį sugrąžinti į sostinę. Tęsiame kasmetinę tradiciją pristatyti visuomenei ir garsinti geriausius lygos talentus“, – teigė LIDL-MKL prezidentas Remigijus Lapinskas.

Šventėje bus sudarytos galimybės jėgas išmėginti visų amžiaus grupių MKL žaidėjams. Ant parketo „Pirmojo iššūkio“ (iki 12 metų) dalyviai pasirodys „Bauduko“ konkurse. 13–14 metų vaikai grumsis „2x2“ turnyre, 15–16 metų paaugliai žiūrovus džiugins „5 taškų“ konkurse. 15–18 metų atstovai rankos taiklumą demonstruos „Snaiperio“ ir „Snaiperės“ konkursuose. Kulminacija taps 16–19 metų jaunimui numatytas ir daug atgarsių iš praėjusių metų šventės sulaukęs „Oro karaliaus“ konkursas.

Pagrindinis renginio akcentas – „Visų žvaigždžių“ rungtynės. Į jas dalyviai pateks ne tik išrinkti trenerių, bet ir krepšinio sirgalių balsų. Pirmiausia MKL „Žvaigždžių dienos“ rinktines rinks treneriai. Jie savo verdiktą paskelbs po 2023 m. gruodžio 20 d. Vėliau galimybę deleguoti mėgstamus žaidėjus turės ir aistruoliai.

Gruodžio 25–27 d. lygos socialiniame tinkle vyks balsavimai berniukų ir mergaičių U13/U14 amžiaus grupėje, gruodžio 29–31 d. vaikinų U16 ir merginų U16 grupėse. Sausio 3–5 d. bus renkami vyriausi vaikinų U17/18 ir merginų U18 paskutiniai „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviai.

Šalia sportinės dalies, ASG arenoje vyks ir pramoginių intarpų. Sirgalių zonose dalyvių artimieji ir kiti krepšinio aistruoliai galės sumedžioti ne vieną garsaus krepšininko autografą, įsiamžinti prie specialių fotosienelių ir išbandyti jėgas sirgaliams skirtuose konkursuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS