Jaunųjų žalgiriečių strategas: pritrūkome šalto proto | KaunoDiena.lt

JAUNŲJŲ ŽALGIRIEČIŲ STRATEGAS: PRITRŪKOME ŠALTO PROTO

Apmaudžiai susiklostęs Eurolygos jaunimo finalo turnyro startas privertė susimąstyti Kauno „Žalgirio“ jaunimo ekipos vedlius. „Pirmiausia pritrūkome šalto proto“, - teigė komandos vyriausiasis treneris Vytautas Pliauga.

Eurolygos jaunimo (iki 18 metų) turnyre „Žalgiriui“ atstovauja ne galinga dublerių ekipa, neseniai laimėjusi Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionatą, o jaunesnių žaidėjų rinktinė. Joje yra vos keli NKL čempionai. Ši ekipa ketvirtadienį Sporto halėje grupės etapą pradėjo 70:73 nusileisdama Belgrado „Mega MIS“ talentams. Tiesa, po pirmojo ketvirčio kauniečiai pirmavo triuškinamai – 30:11.

„Kai kur buvo karšta širdis, bet pritrūko geresnių sprendimų ir susikalbėjimo. Buvo blogas išsidėstymas, kamuolių nepasiėmimas, antrų šansų atidavimas varžovui“, - vardino V. Pliauga.

Pasak trenerio, rungtynių pradžioje jo auklėtiniams pasirodė, kad viskas bus labai paprasta.

„Atitrūkome, turėjome eiti ir nueiti. Per pertrauką perspėjome, kad serbai grįš su didesne energija ir bus piktesni. Problema, kad nesugebėjome jiems deramai atsakyti“, - aiškino jis.

V. Pliaugos teigimu, mačo pabaigoje pavyko sugrįžti į kovą, bet vėl pasipylė individualios klaidos, kamuolio perlaikymas.

Rytoj, 13 val. 30 min. kauniečiai Sporto halėje išmėgins jėgas su Badalonos „Joventut“ (Ispanija), o poryt 15 val. 45 min. jie susitiks su Eurolygos jaunių rinktine „Next Generation“, kuriai atstovaus Bulgarijos, Prancūzijos, Juodkalnijos, Izraelio, Lenkijos, Vokietijos, Ispanijos ir Italijos jaunieji krepšinio talentai.

„Per likusias grupės rungtynes tikiuosi auklėtinių kovingumo. Turime išmokti, kad taip pirmaudami, negalime iššvaistyti pranašumo“, - akcentavo V. Pliauga.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS