JAV rinktinės treneris: jei ne traumos, būtume laimėję pasaulio čempionatą | KaunoDiena.lt

JAV RINKTINĖS TRENERIS: JEI NE TRAUMOS, BŪTUME LAIMĖJĘ PASAULIO ČEMPIONATĄ

  • 3

Istoriškai prasčiausiai Kinijoje vykusiame pasaulio čempionate pasirodžiusi JAV rinktinė paliko kartėlį šalies krepšinio federacijai vadovaujančiam Jerry Colangelo.

Per 13 metų darbo šiose pareigose 79-erių specialisto ir trenerių štabo rikiuojama komanda skynė vieną aukso medalį po kito: laimėti trys olimpiniai ir du pasaulio čempionato, taip pat 2006-ais iškovota planetos pirmenybių bronza.

Kinijoje JAV nacionalinė ekipa finišavo septinta. Iki tol blogiausias rezultatas buvo šeštoji vieta, kuri buvo iškovota 2002-ųjų pasaulio čempionate.

„JAV krepšinis seniai negyveno nusivylimu, – atviravo Colangelo. – Šis jausmas kankins mane iki 2020-ųjų olimpinių žaidynių.“

Iki ketvirtfinalio be pralaimėjimų žygiavusi Greggo Popovichiaus vadovaujama ekipa šiame etape krito prieš prancūzus, paskui kovoje dėl penktosios vietos nusileido serbams ir galiausiai reabilitavosi pergale prieš lenkus.

Paskutiniame susitikime JAV rinktinė žaidė su devyniais žaidėjais, tarp kurių nebuvo kapitono Kemba Walkerio, Jaysono Tatumo ir Marcuso Smarto. Anot Colangelo, žaidėjų traumos, neskaitant daugybės žaidėjų atsisakymų vykti į rinktinę, buvo pagrindinė priežastis, kodėl amerikiečiai nuvylė juos palaikančius sirgalius.

„Tikiu, jog jeigu ne traumos, mes būtume laimėję pasaulio čempionatą, – tęsė Colangelo. – Traumų tiesiog buvo per daug.“

Dėl čiurnos traumos į galutinę sudėtį nepateko Kyle'as Kuzma, Smartas neatrodė atsigavęs po blauzdos sužeidimo, tuo metu Tatumas didžiąją turnyro dalį praleido dėl patemptos čiurnos.

Ryškiausių JAV krepšininkų „ne“ į kvietimus ginti šalies garbę Kinijoje išgirdęs JAV krepšinio bosas tvirtino, jog kitąmet formuodamas komandą olimpinėms žaidynėms atsižvelgs į jų atsisakymus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jei suo butu nesikes

butu zuiky pagaves....

Jo

Jei bobute butų su ratais, butų troleibusas. :))

lile

jeigu teisejai nebutu pakise kiaules-gal ir lietuviai butu laimeje,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS