K. Bryanto žmonos kalba: Dievas žinojo, jog Kobe ir Gigi negalėjo būti atskirai | KaunoDiena.lt

K. BRYANTO ŽMONOS KALBA: DIEVAS ŽINOJO, JOG KOBE IR GIGI NEGALĖJO BŪTI ATSKIRAI

  • 1

Sausakimšai Los Andželo „Staples Center“ areną užpildę krepšinio mylėtojai susirinko didžiai ir jausmingai pažymėti Anapilin iškeliavusio Kobe Bryanto, jo trylikametės dukros Giannos ir kitų septynių sraigtasparnio katastrofoje žuvusių žmonių atminimą.

Daugiau nei 20 tūkst. auditorijoje sėdėjo ryškiausios NBA žvaigždės ir legendos. Kalbėdama per ašaras Vanessa žavėjosi savo vyro atsidavimu bei jį įvardijo kaip „šeimos mergaičių MVP“.

„Dievas žinojo, kad jiedu (Kobe ir Gianna) negali būti žemėje vienas be kito, – sakė graudulio apimta Vanessa. – Jis juos abu pasiėmė į rojų. Mažyti, pasirūpink mūsų Gigi.“

Ceremonija vyko „Staples Center“ arenoje, kur K/ Bryantas per du dešimtmečius trukusią karjerą 17 sezonų gynė „Lakers“ garbę.

Renginys prasidėjo Beyonce pasirodymu, o su publika sveikinosi Jimmy Kimmelis. Ant pakylos žengusi Vanessa išsakė širdį veriančią kalbą – dukrą apibūdino kaip mielą ir mąstančią sielą, kuri visuomet mėgavosi pabučiuoti mamą prabudus ryte bei einant miegoti.

„Jos šypsena buvo lyg saulės spinduliai, – kalbėjo Vanessa. – Jos šypsena buvo per visą veidą. Kaip mano. Kobe visuomet kartodavo, jog ji yra tarsi aš. Gigi spindėjo ugnele, pasižymėjo mano asmenybės savybėmis ir man būdingu sarkazmu. Ji buvo švelni ir išjaučianti iš vidaus. Jos juokas – geriausias. Tai buvo užkrečiama, gryna ir tikra.“

Gianna mėgo plaukioti, dainuoti hitais tapusias dainas, kepti sausainius, žiūrėti „Išlikimą“ ir NBA rungtynes kartu su tėčiu. Vanessa atskleidė, jog jos dukra taip mėgo krepšinį, kad netgi savo patarimus siūlydavo mokyklos berniukų komandai.

Dukros mama nė neabejoja – ji galėjo tapti geriausia WNBA krepšininke.

Pasisukus kalbai apie vyrą, Vanessa džiaugėsi dar 1999 metais sutikusi savo mylimąjį. Judviejų planuose buvo atnaujinti santuokos įžadus, mylimieji svajingai kalbėdavosi apie tai, kokie jie bus šauni seneliai, kai jų vaikais susilauks vaikų.

„Jis buvo pats nuostabiausias vyras, – tęsė Vanessa. – Kobe mane mylėjo labiau nei aš galiu tai išreikšti žodžiais. Aš buvau ugnis, o jis – ledas. Kartais ir atvirkščiai. Kobe man buvo viskas.“

Ceremonijoje būta daugybė simbolikos. Pavyzdžiui, pakylos ilgis ir plotis buvo 24 pėdų, data – vasario 24-oji. Pinigai už bilietus į ceremoniją bus paaukoti „Mambos ir Mambacitos sporto fondui“.

Tarp susirinkusių sėdėjo „Lakers“ legendos Jerry Westas, Kareemas Abdul-Jabbaras, Magicas Johnsonas ir Pau Gasolis. Dalyvavo NBA komisaras Adamas Silveris, Michaelas Jordanas, Philas Jacksonas bei daugybė dabartinių žaidėjų, tokių kaip Stephenas Curry, Jamesas Hardenas, Kyrie Irvingas, Russellas Westbrookas ir Anthony Davisas.

Lieka neaišku, ar arenoje buvo dabartinė „Lakers“ superžvaigždė LeBronas Jamesas. Jo agentas Richas Paulas ESPN teigė, kad karaliui ši diena sukėlė daugybę emocijų bei krepšininkas laiką leido savoje erdvėje.

Ašaromis apsipylęs M. Jordanas nevengė pajuokauti. Referuodamas į viralu internete tapusi jo memą, NBA legenda sakė, jog dabar jam vėl teks žiūrėti į save verkiantį.

„Kobe man suteikė įkvėpimą, jis nuoširdžiai rūpinosi mano rungtyniavimo stiliumi bei taip, kaip jis nori žaisti. Jis norėjo būti geriausiu žaidėju, kokiu tik galėjo tapti. Ir kai tik su juo susipažinau, siekiau tapti geriausiu jo broliu“, – kalbėjo ašaras braukęs M. Jordanas.

„Kai mirė Kobe, iškeliavo ir dalis manęs“, – savo kalbą baigė vienas geriausių visų laikų žaidėjų.

Shaquille'as O'Nealas savo bičiulystę su K. Bryantu prilygino legendinės muzikos grupės „Bitlai“ duetui Johnui Lennonui ir Paului McCartney, tarp kurių vyravusi sveika konkurencija skatino abu kurti geresnę muziką.

S. O'Nealas prisiminė momentą, kai K. Bryantui paminėjo, jog „komandoje“ (angl. „team“) neegzistuoja jokie „aš“ (angl. „I“). Tuomet Shaqas gavo originalią repliką.

„Žinau, bet yra „M-E“ (liet. „aš“), močk***y“, – S. O'Nealas atkartojo Kobes žodžius.

„Lakers“ vadovas Robas Pelinka pasidalijo asmenine patirtimi, kuri jam teko prieš pat įvykstant tragiškai sraigtasparnio avarijai.

Pelinka tuomet buvo bažnyčioje, o K. Bryantas ruošėsi skristi. Kobe susisiekė su bičiuliu su klausimu, ar šis neturi ryšių su beisbolo agentu, kuris galėtų padėti K. Bryanto draugo dukrai susirasti praktiką.

„Tai, ką darė K. Bryantas, buvo heroiška, – sakė R. Pelinka. – Jis linkėjo visiems palaimos ir norėjo padėti kurtis gyvenimus.“

Ceremoniją moderavęs J. Kimmelis pabaigoje su visais atsisveikino su palinkėjimu.

„Nepamirškite sunkiai dirbti ir apkabinti tuos, kuriuos mylite.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Jums ten dievo valia nepatinka?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS