K. Maksvytis: Prancūzija dar nežaidžia savo geriausio krepšinio | KaunoDiena.lt

K. MAKSVYTIS: PRANCŪZIJA DAR NEŽAIDŽIA SAVO GERIAUSIO KREPŠINIO

Prancūzijos rinktinė Europos čempionatą pradėjo skausminga nesėkme prieš šeimininkus vokiečius – 63:76. Visgi Kazys Maksvytis mano, kad Vincento Collet auklėtiniai pirmenybėse dar parodys visai kitokį veidą.

Prancūzai jau fiksuoja dviejų pralaimėjimų seriją, mat krito ir pasaulio čempionato atrankos mače Bosnijoje ir Hercegovinoje.

„Manau, kad prancūzai įeidinėja į formą, – rungtynių išvakarėse Lietuvos žurnalistams sakė Maksvytis. – Jie dar nežaidžia geriausio savo krepšinio. Mes bandysime neleisti jiems įeiti į formą. Manau, kad jie gali būti ir bus žymiai geresni.“

Akistatoje su vokiečiais itin strigo prancūzų puolimo vedliai Evanas Fournier ir Elie Okobo, mačą pradėję starto penkete. Jie kartu pataikė 2 metimus iš 14 ir surinko -2 naudingumo balus.

Visgi lietuviai sutiks kone savęs vertą priekinę liniją – Prancūzija susitikime su Vokietija nemažai žaidė kartu su dviem bokštais Rudy Gobertu ir Vincentu Poirier.

Maksvytis po rinktinės treniruotės papasakojo apie klaidas su slovėnais ir būsimą oponentą.

– Treneri, kokias išvadas padarėte po praėjusių rungtynių?

– Perdegėme. Daug klaidų, mažai judinome kamuolį, 14 rezultatyvių perdavimų, 16 klaidų. Sakyčiau, kad daugiau savo pačių išprovokuotų klaidų nei varžovų. 25 taškai vien tik dėl to. Antroje mačo pusėje, kai sprendėsi rungtynių likimas, kai dar turėjome persvarą – atkovoti kamuoliai, tada juos pralaimėjome.

Gynyba prieš pikenrolą visas rungtynes. Gynėmės prieš vieną geriausių pikenrolo žaidėjų pasaulyje ir Dončičių ir nepatogų aukštaūgį Tobey, kuris ne tik leidžiasi po krepšiu, bet ir lieka aukščiau. Tokios buvo problemos. Buvo ir gerų atkarpų, bet nervingumas ar įsitempimas neleido laimėti rungtynes.

– Nenustebino prancūzų pralaimėjimas prieš Vokietiją?

– Manau, kad Prancūzija turėjo labai blogas rungtynes, o Vokietija – atvirkščiai, paliko gerą įspūdį. Fiziška, gerai organizuota komanda, prie savo fanų laikėsi rungtynių plano, žaidė kietai visas 40 minučių. Prancūzija nebuvo geriausios savo versijos, bet manau, kad jie bus kitokie. Jie yra fiziški, įvairūs, turi skirtingų vidurio puolėjų, įžaidėjų. Manau, kad tai mums nebus į naudą, nes susitiks dvi komandos, kurios norės reabilituotis.

– Fournier ir Okobo kartu surinko 2 naudingumo balus. Kaip vokiečiai juos sustabdė?

– Nežinau, ar vokiečiams pavyko juos sustabdyti, ar jie patys išsimušė iš ritmo. Toks vaizdas, kad jie nebuvo geros formos.

– Manau, kad prancūzai įeidinėja į formą. Jie dar nežaidžia geriausio savo krepšinio. Mes bandysime neleisti jiems įeiti į formą. Manau, kad jie gali būti ir bus žymiai geresni.

– Prancūzijos priekinė linija bus parankesnė lyginant su maču prieš Slovėniją?

– Kažkiek parankiau. Mažiau pikenpopo situacijų, kažkiek reikės sutvarkyti atkovotus kamuolius. Pasiruošime su tuo turėjome problemų, o Prancūzija yra gana atletiška. Kažkiek paprasčiau, nes jiems žaidžiant du prieš du aukštaūgis leidžiasi po krepšiu.

– Ar papildomai kalbėjotės su Roku Jokubaičiu, kuris, kaip sakėte, vakar rungtynėse perdegė?

– Dar su visais nespėjau pakalbėti, jau beveik su puse komandos pakalbėjome, turėjome susirinkimą. Nors ir neplanavome, pasidarėme video analizę, nes buvo dalykų, kuriuos reikėjo paakcentuoti. Per treniruotę daug dėmesio skyrėme dalykams, kas vakar nesisekė. Kalbame su žaidėjais, su Roku dar tikrai pakalbėsime.

– Turbūt su Prancūzija bus visai kitokio braižo rungtynės?

– Tikimės, bandome nuspėti. Dažniausiai jie prieš aukštaūgius ginasi vienas prieš vieną, pasitiki jais. Bus visai kitokio stiliaus komanda lyginant Slovėnija.

– Varžovai žaidė ir su dviem vidurio puolėjais – Gobertu ir Poirier. Kaip sekėsi šiam duetui?

– Man atrodo, kad vienu metu visai veikė. Poirier ir „Real“ komandoje dažnai žaidžia ketvirtoje pozicijoje. Manau, kad yra vienas iš variantų, kaip jie prieš mus žais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kuba

Ar ne atrodo, kad krepšinis toks kokia leksika 7bet bernelių susirinkusių komentuoti iš Kelno: šik, triesk..ir pan..tai dugnas..

kitaip nei Lietuva

kuri jau sužaidė savo geriausiais rungtynes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS