K. Maskvytis: nesinori nudegti, bet žaidžiant su rinktine visi laukia tik medalių | KaunoDiena.lt

K. MASKVYTIS: NESINORI NUDEGTI, BET ŽAIDŽIANT SU RINKTINE VISI LAUKIA TIK MEDALIŲ

  • 0

Vos prieš savaitę nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės treneriu tapęs Kazys Maksvytis jau dėliojasi planus, kaip atrodys pagrindinės komandos žaidimo braižas, praneša LNK.

Prieš dešimt metų Vilniuje kartu su jaunimo rinktine kaip tikras didvyris sutiktas treneris K. Maksvytis, 2011 m. su jaunaisiais tapęs pasaulio čempionu, dabar turi užsibrėžęs tikslą kažką panašaus padaryti ir su pagrindine rinktine.

„Eidamas į šį postą žinojau, kad patys sau turime iškelti aukščiausius tikslus. Nesinori nudegti, bet žaidžiant su rinktine visi laukia tik medalių“, – sakė K. Maksvytis.

Jei bus galimybių, jis žadėjo pasikviesti ir rinktinėje pastaruosius metus retai matytą Donatą Motiejūną. Be to, planuoja susigrąžinti ir šiuo metu Permės klube treniruojamą Adą Juškevičių, kuris dar praėjusiais metais apsisprendė rinktinėje nebežaisti.

„A. Juškevičius, manau, bus vienas iš tų, kurį bandysiu perkalbėti, kadangi laiko yra katastrofiškai mažai. Naujas vyr. treneris su komanda galės pažaisti tik tris keturias dienas, tad labai sunku per trumpą laiką įvesti sistemą, pilnai nušlifuoti žaidimą“, – teigė K. Maksvytis.

Ekspertai pastebi, kad su K. Maksvyčiu rinktinė neturėtų žaisti griežtai apibrėžto krepšinio. Esą žaidėjai turės daugiau laisvės priiminėti sprendimus. Svarbiausia, jog K. Maksvytis turėtų visus krepšininkus, kurie galėtų tai išpildyti.

Bus suformuotas kitoks naujas štabas, tokio dar nebuvo. Bus pasikeitimų ir tarp žaidėjų.

„Manau, kad bus daug geriau, negu buvo atrankoje, kuri vyko prieš tai, į Europos čempionatą. Tikiuosi kažko panašaus, ką turėjome su Dainiumi Adomaičiu atrankoje į čempionatą, kuris vyko Kinijoje, kai tiesiog nekilo problemų įveikti pirmos grupės varžybų, ir vėliau, antroje grupėje, ganėtinai greitai susitvarkėme. Manau, kad komandinė dvasia sugrįš“, – komentavo „Delfi“ sporto redaktorius Laurynas Butkauskas.

Pasak kai kurių specialistų, nacionalinėje ekipoje turėtų būti geras komandinis ryšys, kadangi joje – net keturi buvę K. Maksvyčio auklėtiniai jaunimo rinktinėse.

Taip pat svarbu, kaip naujajam treneriui pavyks išnaudoti geriausius šalies krepšininkus Joną Valančiūną bei Domantą Sabonį.

„Yra didelis galvosūkis, kaip tiems žaidėjams paskirstyt laiką, kaip atrodys žaidimas su D. Saboniu ir J. Valančiūnu, kas yra tikrai labai didelis klaustukas. Juolab kad nemanau, kad čia bus tas smogiamasis penketas. Galėtų leisti juos, bet vėlgi vis tiek tu turi turėti keletą žaidimo variantų“, – svarstė krepšinio ekspertas ir treneris Tomas Purlys.

Strategas kol kas neatskleidė, kas sudarys jo komandą trenerių štabe. Kalbama, kad K. Maksvyčiui talkinti turėtų buvęs vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra, kuriam 2010 m. pavyko iškovoti bronzos medalius pasaulio čempionate. Taip pat dabartinis Vilniaus „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

„Bus suformuotas kitoks naujas štabas, tokio dar nebuvo. Bus pasikeitimų ir tarp žaidėjų. Pirmas tikslas yra surinkti visus geriausius žaidėjus“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Prie nacionalinės komandos vairo K. Maksvytis debiutuos lapkričio 26 d., kai Lietuva pradės atranką į pasaulio čempionatą. Iš pradžių Lietuvos rinktinė sužais su Bulgarija, o po trijų dienų stos į kovą su Čekija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS