Kaip „Žalgiryje“ neatsiskleidęs įžaidėjas išsikovojo garantuotą „Clippers“ kontraktą | KaunoDiena.lt

KAIP „ŽALGIRYJE“ NEATSISKLEIDĘS ĮŽAIDĖJAS IŠSIKOVOJO GARANTUOTĄ „CLIPPERS“ KONTRAKTĄ

  • 0

2018-2019 metais pusę sezono Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavęs 24-erių metų įžaidėjas Derrickas Waltonas gavo garantuotą kontraktą iš vienos NBA favoričių Los Andželo „Clippers“ ekipos.

185 cm ūgio krepšininkas rudenį su „Clippers“ sudarė vienerių metų minimalios vertės 1,4 mln. JAV dolerių negarantuotą sutartį, kurią klubas iki sausio pradžios galėjo bet kada nutraukti.

Visgi Doco Riverso treniruojama komanda liko patenkinta amerikiečio darbu ir nusprendė nepasinaudoti tokia galimybe. D. Waltonas „Clippers“ komandoje buvo vienintelis, turėjęs tokį kontraktą.

Paulo George’o ir Kawhi Leonardo tempiamoje komandoje Waltonas sužaidė 19 rungtynių, per kurias vidutiniškai žaidžia po 11 minučių ir pelno po 2,6 taško (57,1 proc. dvit., 45 proc. trit., 85,7 proc. baudos), atkovoja po 0,7 kamuolio ir atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Kartą į starto penketą įtrauktas gynėjas daugiausiai aikštėje praleido 30 minučių, o daugiausiai taškų sumetė mače su Sakramento „Kings“, kai prie pergalės pridėjo 10 taškų.

„Savo gyvenime jis žaidė svarbiose rungtynėse. Man labai patinka, kad jis gali pataikyti metimus. Jis tikrai atakuos krepšį, o aikštėje visada reikia krepšininkų, kurie galėtų pataikyti“, – gruodžio mėnesį kalbėjo „Clippers“ treneris D. Riversas.

„Visada aikštėje bandau dėl komandos priimti geriausią sprendimą. Jeigu tai yra metimas man, tuomet aš jį atliksiu. Jeigu tai galimybė suteikti metimą kitam, tuomet man tai viskas taip pat labai paprasta“, – apie savo žaidimą „Clippers“ kalbėjo D. Waltonas.

„Žalgiryje“ krepšininkui sekėsi sunkiai. Jis Eurolygoje pelnė po 4,6 taško ir atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo, o LKL pasižymėjo 8,4 taško ir 4,4 rezultatyvaus perdavimo statistika.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojamoje ekipoje jis žaidė nuo 2018 metų spalio 18-osios iki 2019 metų vasario 12-osios. Tuomet jis išvyko į Berlyno ALBA, kurioje Vokietijos lygoje rinko po 8,9 taško ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Praėjusią vasarą krepšininkas su „Clippers“ marškinėliais pasirodė ketveriose Vasaros lygos rungtynėse ir pernelyg neišsiskyrė: fiksavo 3,8 taško ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Rudenį Los Andželo klubas nusprendė Waltoną pasikviesti į treniruočių stovyklą. Kaip rašo „Los Angeles Times“, atakų organizatorius greitai pritapo rūbinėje, įgavo trenerių pasitikėjimą ir išnaudojo savo, kaip atsarginio įžaidėjo, šansus.

Ikisezoniniame cikle D. Waltonas per penkerias draugiškas vidutiniškai žaidė po 18 minučių ir fiksavo 7 taškų ir 3 rezultatyvių perdavimų statistiką.

Galiausiai „Clippers“ paskelbė sudariusi vienerių metų kontraktą su amerikiečiu, kuris sudėtyje tapo paskutiniąja, penkioliktąja, dalimi.

Krepšininkas ir dabar tebėra tas pats 15 žaidėjas. Jis dar gali būti išmainytas arba atleistas, tačiau už šį sezoną D. Waltonas vis tiek gaus visus 1,4 mln. JAV dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS