Karštas mūšis Vilniuje: be išvaryto M. Echodo likęs „Rytas“ palaužė „Nevėžį-Optibet“ | KaunoDiena.lt

KARŠTAS MŪŠIS VILNIUJE: BE IŠVARYTO M. ECHODO LIKĘS „RYTAS“ PALAUŽĖ „NEVĖŽĮ-OPTIBET“

  • 0

Nesusitvardęs Martynas Echodas trečiojo kėlinio pabaigoje buvo išvarytas iš aikštės, o be jo likęs Vilniaus „Rytas“ (14-5) išsikapstė dramatiškoje kovoje. Giedriaus Žibėno auklėtiniai savo aikštėje 81:73 (14:16, 24:24, 22:15, 21:18) tik po atkaklios kovos palaužė Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (6-15) pasipriešinimą.

Echodas emociškai sprogo gavęs pražangą puolime, kai statė užtvarą. Šalia buvusiam Artūrui Šukiui priekaištų pažėręs „Ryto“ centras buvo nubaustas technine pražanga, kuri iššaukė dar didesnį krepšininko erzelį.

Nenusiraminęs Echodas tuoj pat gavo ir antrąją techninę pražangą – abi jos virto diskvalifikacine. Aukštaūgiui palikus aikštę, emocijos nenurimo ant „Ryto“ suolo. Jas sutramdė techninė pražanga atsarginiams krepšininkams.

Echodas per 18 minučių pataikė 2 iš 8 dvitaškių, 1 iš 2 baudų ir pasižymėjo 5 taškais. Puolėjas atkovojo 4 kamuolius, 3 kartus suklydo, užsidirbo 2 blokus, pasiekė pražangų limitą bei užfiksavo -6 naudingumo baus.

„Nevėžis-Optibet“ ketvirtajame kėlinyje kėdainiškiai dar turėjo minimalią persvarą (62:61), tačiau emocijų bangą pagavęs „Rytas“ persvarą susigrąžino (68:63), o kėdainiškiai klydo svarbiais momentais.

Nors skirtumas ir sumažėjo, tačiau kartu su tiksinčiu laiku tirpo ir svečių viltys, tad galiausiai vilniečiai įtvirtino pergalę.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė naujasis „Ryto“ pirkinys Rapolas Ivanauskas. Puolėjas per 14 minučių surinko 13 taškų (2/3 dvit., 3/4 trit.), 2 atkovotus kamuolius, 2 išprovokuotas pražangas ir 12 naudingumo balų.

„Rytas“: Rapolas Ivanauskas 13, Martynas Pacevičius 11, Dovis Bičkauskis ir Ryanas Boatrightas – po 10.

„Nevėžis-Optibet“: Sedrickas Barefieldas 21, Panagiotis Kalaitzakis 12 (8 atk. kam.), Arielis Hukporti 11.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS