Kaunietės sieks Karalienės taurės | KaunoDiena.lt

KAUNIETĖS SIEKS KARALIENĖS TAURĖS

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamą Karalienės taurės mačą vasario 16-ąją žais Kauno "Aisčių-LSMU" ir Vilniaus "Kibirkšties" krepšininkės.

Tai paaiškėjo pasibaigus Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) "Multigyn" čempionato 2-ajam ratui: "Kibirkštis" (8 pergalės ir 0 pralaimėjimų) užėmė pirmąją vietą, "Aistės-LSMU" (5 ir 3) – antrąją.

Teisę kovoti dėl Karalienės taurės kaunietės užsitikrino 70:42 nugalėjusios Ukmergės "Vilkmergės" ekipą (4 ir 4, 3-ioji vieta). Tai buvo Baltijos moterų krepšinio lygos (BMKL) "Multigyn" čempionato rungtynės, tačiau šiose varžybose dalyvaujančių Lietuvos klubų tarpusavio rezultatai įrašomi ir į LMKL įskaitą.

"Aisčių-LSMU" komandoje sėkmingai debiutavo naujokė – 196 cm ūgio vidurio puolėja Daugilė Šarakauskaitė: pelnė 16 taškų, devynis kartus atkovojo kamuolį, blokavo penkis varžovių metimus, atliko du rezultatyvius perdavimus, penkis kartus suklydo ir surinko 29 naudingumo balus.

"Daugilė su komanda treniravosi mažiau nei savaitę, bet jau solidžiai sustiprino ir mūsų puolėjų grandį, ir gynybą. Tačiau šios krepšininkės galimybės didesnės, tikimės, kad jas realizuosime ateityje", – sakė Kauno ekipos vyriausiasis treneris Rokas Kondratavičius.

"Vilkmergės" debiutantė 182 cm ūgio puolėja Martyna Petrėnaitė pasirodė gerokai kukliau – pelnė 2 taškus, penkis kartus atkovojo kamuolį, tris kartus suklydo ir surinko 2 naudingumo balus.

"Susidarė įspūdis, kad rungtynes pralaimėjome vos joms prasidėjus: kamuolys tiesiog krito iš rankų, merginos nepataikė baudų metimų, žaidė pavieniui. Pelnėme iš viso vos 42 taškus – neprisimenu, kada iki šiol tiek mažai buvome surinkę, – kalbėjo "Vilkmergės" strategas Gytautas Kievinas. – Tikėtis didelio Martynos indėlio kol kas nerealu. Ji kovotoja, o mes stokojame aštrumo. Vis dėlto prireiks šiek tiek laiko ir daugiau rungtynių, kol ji visa jėga įsilies į komandą."

Sausio 19-ąją "Aisčių-LSMU" krepšininkės Estijoje žais BMKL rungtynes su Talino "Ulikool" ekipa, kurią pernai gruodį Kaune įveikė 75:63.

Statistika

"Aistės-LSMU"–"Vilkmergė" 70:42 (13:8, 19:9, 21:10, 17:15). 140 žiūrovų. "Aistės-LSMU": D.Šarakauskaitė (8/9 dvitaškių, 9 atkovoti kamuoliai, 5 blokuoti metimai, 5 klaidos) ir G.Tamašauskaitė po 16 taškų, G.Šėgždaitė 10 / "Vilkmergė": G.Šulskė 11 taškų (iš jų 0/5 tritaškių), K.Perry 10, R.Knyzaitė 6.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS