Iš Kauno „Žalgirio“ – į mamos tėvynę | KaunoDiena.lt

IŠ KAUNO „ŽALGIRIO“ – Į MAMOS TĖVYNĘ

Prieš Eurolygos mūšį su Kauno žalgiriečiais – Pirėjo „Olympiakos“ strategų ėjimas: į savo gretas pakvietė iš Lietuvos čempionų klubo išvykusį Nazą Mitrou-Longą.

Abipusiu susitarimu

30-metis 193 cmn ūgio kanadietis – trečias buvęs „Žalgirio“ žaidėjas, atstovausiantis Pirėjo komandai: N. Mitrou-Longas prisijungė prie 2021-aisiais į Graikiją persikėlusio Thomo Walkupo ir šį sezoną „Olympiakos“ marškinėlius užsivilkusio Igno Brazdeikio.

„Žalgirio“ klubas pranešė, kad sutartis su N. Mitrou-Longu nutraukta abipusiu susitarimu.

„Dėkojame Nazui už jo pastangas ir pozityvų požiūrį. Kaip komandos nariui ir žmogui mes jam neturėjome nė vieno priekaišto. Deja, krepšinio aikštėje ne viskas pavykdavo, jo adaptacijos laikas prisijungus prie komandos užtruko per ilgai. Tiek Nazas, tiek komanda nori judėti į priekį, todėl buvo pasirinktas toks abipusis sprendimas“, – sakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas.

„Puiki organizacija, puikus trenerių štabas ir komandos draugai, tikras krepšinio miestas. Negalėčiau pasakyti nė vieno blogo žodžio. Čia neužsibuvau, tačiau jaučiu meilę Kaunui ir „Žalgiriui“, – atsisveikindamas socialiniame tinkle „Instagram“ rašė N. Mitrou-Longas.

Susitiks su broliu

Interviu Lietuvos krepšinio lygos (Betsafe-LKL) televizijai „YouTube“ kanale N. Mitrou-Longas yra sakęs, kad turi graikiškų šaknų ir nori būti šios šalies pilietis.

Puiki organizacija, puikus trenerių štabas ir komandos draugai, Kaunas – tikras krepšinio miestas.

„Brolis žaidžia ten, mūsų mama (ji kilusi iš Spartos – aut. past.) labai mėgsta Graikiją. Tai man – itin svarbus ryšys“, – tvirtino buvęs žalgirietis.

Nazo brolis Elijah atstovauja Atėnų „Peristeri“ ekipai, kurią treniruoja legendinis Vassilis Spanoulis.

Anot P. Jankūno, į atsilaisvinusią vietą „Žalgiris“ ieško naujo krepšininko.

Neoficialiais duomenimis, tarp kandidatų – 26-erių 191 cm ūgio gynėjas amerikietis Kyle’as Allmanas, šiuo metu atstovaujantis Stambulo „Darussafaka“ ekipai.

„Žalgiris“ ir „Olympiakos“ susitiks lapkričio 24-ąją Pirėjo „Taikos ir draugystės“ arenoje, talpinančioje beveik 12 tūkst. žiūrovų.

Kolekcionuoja baudas

Kitą „Žalgirio“ varžovą iš Graikijos – Mariaus Grigonio atstovaujamą Atėnų „Panathinaikos“ – pasivijo Eurolygos bauda.

Per aštunto turo rungtynes, kurias kauniečiai svečiuose pralaimėjo 71:73, į „OAKA Altion“ areną susirinkę graikų smarkuoliai, be kita ko, mėtė į aikštę daiktus ir žibino lazerius.

Už tai „Panathinaikos“ skirta 4 tūkst. eurų bauda.

Praeitą sezoną Eurolyga skyrė Atėnų klubui 725 tūkst. eurų baudą už finansinių taisyklių nesilaikymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Na

Laimingas vaikis...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS