Kauno „Žalgirio“ legionieriai sveikinasi lietuviškai | KaunoDiena.lt

KAUNO „ŽALGIRIO“ LEGIONIERIAI SVEIKINASI LIETUVIŠKAI

  • 2

Kauno "Žalgirio" naujokai jau išmoko sveikintis lietuviškai, o vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius tikisi, kad jie sklandžiai įsitvirtins komandoje.

Pratybos – be šešių žaidėjų

Pirmoje žalgiriečių treniruočių stovykloje šiuo metu dirba keturiolika žaidėjų, devyni iš jų – jauni sportininkai: Karolis Lukošiūnas, Modestas Kancleris, Matas Jogėla, Erikas Venskus, Lukas Uleckas, Vitalijus Kozys, Rokas Jokubaitis, prancūzas Tomas Digbeu ir estas Kerras Kriisa.

Pratybose taip dalyvauja Artūras Milaknis ir legionieriai – Thomasas Walkupas, Nigelas Hayesas, Alexas Perezas ir Zachas LeDay.

Su Lietuvos rinktine pasaulio čempionatui ruošiasi Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Paulius Jankūnas ir Martinas Gebenas, su Australijos nacionaline komanda – Jockas Landale'as.

Pasak Š.Jasikevičiaus, mažiausiai po mėnesio ar dviejų reabilitaciją turėtų užbaigti Laurynas Birutis (jam šiemet vasarį atlikta kelio operacija).

"Trauma tikrai buvo sudėtinga. Mes jo neskubiname", – sakė "Žalgirio" strategas.

Galimybės jaunimui

Po kontrolinių rungtynių savo aikštėje su Panevėžio "Lietkabeliu" (rugsėjo 2-ąją) ir Taline – su "Kalev-Cramo" ekipa (8 d.), žalgiriečiai išvyks Antaliją (Turkija), kur dalyvaus tradiciniame tarptautiniame turnyre.

Lietuvos čempionai savo grupėje išmėgins jėgas su Stambulo ekipomis – "Anadolu Efes" ir "Galatasaray". Kitoje grupėje varžysis Maskvos CSKA, Bursos "Tofas" ir Bandirmos "Teksut".

"Jaunimui tai bus tikrai didelė galimybė pademonstruoti savo sugebėjimus, o mums – proga į juos pasižiūrėti", – teigė Š.Jasikevičius ir pridūrė, kad norėtų, jog ir ateinantį sezoną pagrindinėje komandoje žaistų R.Jokubaitis.

"Idėjos lieka daugmaž tos pačios: 11–12 pagrindinių žaidėjų ir du dubleriai, kad jiems suteiktume stimulą ir pagyvintume treniruočių procesą", – apie komandos sudėtį kalbėjo treneris.

Sudėtis – universalesnė

Anot trenerio, pozityvu tai, kad vasarą komplektuojant ekipą pavyko pakviesti žaidėjų, galinčių rungtyniauti dviejose pozicijose – tai leis labiau manevruoti sudėtimi.

"J.Landale'ui, kaip ir Z.LeDay, teks sunkiojo krašto puolėjo ir vidurio puolėjo užduotys. Man patinka, kad Zachas – kitoks nei N.Hayesas ir J.Landale'as, jis jau žaidė Eurolygoje. Tai labai svarbu, tokia patirtis – neįkainojama, nes dažnai naujokai nelabai žino, kas ta Eurolyga, kokių fizinių jėgų ir intensyvumo ji reikalauja", – svarstė Š.Jasikevičius.

Visi naujokai – puikūs vyrukai, gerai sutariame, bendraujame. Manau, jie greitai apsipras ir komandos drabužinėje, ir aikštėje.

"Darysiu viską, ko prašys treneris. Dėl pergalių aukosiu savo kūną, širdį ir sielą", – tvirtino Z.LeDay.

Praeitą sezoną amerikietis atstovavo Pirėjo "Olympiakos" klubui ir buvo vienas naudingiausių žaidėjų.

"Eurolygos lygis – labai aukštas, bet ir aš – kaskart vis geresnis. Praeitą sezoną teko žaisti su Eurolygos komandomis ir man sekėsi neblogai. Tai tiesiog krepšinis. Jeigu būsiu gerai pasirengęs, viskas bus puiku", – kalbėjo N.Hayesas, į Kauną atvykęs iš Stambulo "Galatasaray" ekipos.

"Visi naujokai – puikūs vyrukai, gerai sutariame, bendraujame. Manau, jie greitai apsipras ir komandos drabužinėje, ir aikštėje", – sakė A.Milaknis.

Z.LeDay ir N.Hayesas jau išmoko sveikintis lietuviškai.

Lietuvoje – du turnyrai

Pirmas kontrolines jau žaidė ir jas laimėjo Klaipėdos "Neptūnas" – savo aikštėje 101:56 nugalėjo latvių "Liepaja" ekipą.

Rugsėjo 7–8 d. klaipėdiečiai dalyvaus tradiciniame tarptautiniame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidento Vlado Garasto taurės turnyre.

Jame taip pat rungtyniaus "Dnipro" (Ukraina), Saratovo "Avtodor" (Rusija) ir Kazio Maksvyčio treniruojama Permės "Parma" (Rusija), kuriai atstovauja Eigirdas Žukauskas ir Adas Juškevičius.

"Parma" ir "Avtodor" taip pat dalyvaus rugsėjo 16–17 d. Panevėžyje vyksiančiame Raimundo Sargūno taurės turnyre. Jame jėgas išmėgins ir "Lietkabelis" bei latvių "Ogre" komandos.

GALERIJA

  • Z. LeDay
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kad

tik Jasikevičius nepaspringtų mokesčių mokėtojų milijonais

Koks cia zalgiris

JEI LOSIA SAMDINIAI NEGRAI........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS