Kauno „Žalgiris“ ieško dar dviejų naujokų | KaunoDiena.lt

KAUNO „ŽALGIRIS“ IEŠKO DAR DVIEJŲ NAUJOKŲ

  • 1

„Ieškome dviejų gynėjo pozicijos krepšininkų. Pasirinkimas žaidėjų rinkoje – ribotas, gali būti, kad pasižvalgyti vyksime į JAV“, – sakė Kauno „Žalgirio“ komandą naujam sezonui rikiuojantis vyriausiasis treneris Martinas Schilleris.

Darbų įkarštis

Trumpai su šeima Ispanijoje atostogavęs strategas grįžo į Kauną, kur intensyviai dėlioja būsimos žalgiriečių sudėties akcentus.

Apie jau nuveiktus ir dar laukiančius darbus M.Schilleris pasidalijo mintimis laidoje „Žalgiris Insider“.

„Esame patenkinti žaidėjų paieškos procesu, dabar – jo įkarštis. Kai kas gali sakyti, kad krepšinio rinkoje – didelis žaidėjų pasirinkimas. Tačiau ne taip lengva rasti norimą kandidatą, nes aukščiausias lygis reikalauja iš žaidėjų geriausių savybių“, – kalbėjo M.Schilleris.

Naujas sutartis „Žalgiris“ yra pasirašęs su amerikiečiais Tyleriu Cavanaugh ir Joshu Nebo, vokiečiu Nielsu Giffey bei po pertraukos į Kauną sugrįžusiu Mantu Kalniečiu.

Kai kas gali sakyti, kad žaidėjų rinkoje – didelis pasirinkimas. Tačiau ne taip lengva rasti norimą kandidatą.

Su M.Kalniečiu – patirtis

„Mantas jau yra pasiekęs tam tikrą amžių, tačiau tebėra geros sportinės formos, buvo pripažintas naudingiausiu Vieningosios lygos reguliariojo sezono žaidėju. Jo atstovaujama Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipa žaidė puikų krepšinį, o Mantas kartu su Nigelu Williamu Gossu buvo jos variklis. Mantas atsineša į „Žalgirį“ daug patirties, jis dar labai naudingas aikštėje“, – teigė M.Schilleris.

Trenerio teigimu, nuo 2014-ųjų Berlyno ALBA klubui atstovavusį N.Giffey nebuvo sunku prikalbinti kardinaliai pakeisti karjeros kryptį.

„Nielsas – lyg jaunesnė Pauliaus Jankūno versija. Mums pasitarnavo tai, kad N.Giffey dar yra tokio amžiaus, kai gali išbandyti naujus iššūkius. Jis yra patikimas rotacijos ir universalus gynybos žaidėjas, jau įtvirtinęs savo vardą Eurolygoje“, – pabrėžė M.Schilleris.

Atsisveikino su P.Garino

Šią savaitę „Žalgiris“ nutraukė sutartį su Argentinos ir Italijos pilietybes turinčiu 28-erių metų Patricio Garino. Dėl sveikatos problemų praeitą sezoną puolėjas aikštėje pasirodė vos dešimt kartų.

Be to, Kauno klubas jau oficialiai atsisveikino su Thomu Walkupu, Nigelu Hayesu ir Mariumi Grigoniu bei pratęsė sutartį su Luku Lekavičiumi, o gerokai anksčiau, jau sausio mėnesį, – su Joffrey Lauvergne'u.

Ateinantį sezoną „Žalgirio“ gretose bus ir P.Jankūnas, Artūras Milaknis. Pernai vasarą su Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionais trejų metų sutartį sudarė Marekas Blaževičius.

„Naujus pokyčius įvardysime ir komentuosime, kai jie įvyks. Dabar tokia situacija, kad ne su visais, su kuriais pasirašėme sutartis anksčiau, galime toliau bendradarbiauti. Šiuos klausimus spręsime individualiai. Anksčiau turėdavome keturiolika žaidėjų, iš jų dvylika būdavo pagrindinės sudėties  krepšininkai ir du jaunimo atstovai. Ateinantį sezoną bus atitinkamai dešimt ir keturi“, – apie komandos komplektavimą sakė „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

manau kad

maskoliunas tiktu ir dar einiki prigriebkit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS