Senbuvius išmaudę LKL debiutantai jau taikosi į lyderių ketvertuką | KaunoDiena.lt

SENBUVIUS IŠMAUDĘ LKL DEBIUTANTAI JAU TAIKOSI Į LYDERIŲ KETVERTUKĄ

Jonavos „Cbet“ klubo krepšininkai įrodė, kad kovingumo dėka stipresnį varžovą galima įveikti net turint beveik tuščią atsarginių suolą. Vos septyniese žaidę jonaviečiai pasiekė itin svarbią pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate, 86:80 savo aikštėje patiesdami ambicingus planus puoselėjantį Utenos „Uniclub Casino Juventus“.

Triukšminga Jonavos miesto sporto arena bei „CBet“ komanda „Juventus“ krepšininkus pasitiko ne itin svetingai. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai iškart spurtavo 15:0 ir privertė prašyti minutės pertraukėlės svečių strategą Žydrūną Urboną. Pasitarimas uteniškiams padėjo tik iš dalies – jie sugebėjo priartėti iki vienženklio skirtumo.

Tačiau trečiajame ketvirtyje šeimininkai, vedami naujoko iš JAV Jeffery Garretto, vidurio puolėjo Juano Palacioso bei įžaidėjo Evaldo Šaulio, sugebėjo atitolti triuškinamai 60:40. Tačiau patyrę uteniškiai pakilo lemiamam šturmui, Patrickas Milleris ir Tomas Delininkaitis pažėrė taiklių šūvių iš toli bei iš po krepšio, ir ketvirtajame kėlinyje ekipas skyrė vos taškas (76:75). Šeimininkų situaciją sunkino tai, kad nuo kėlinio vidurio jie negalėjo kiečiau gintis saugodamiesi pražangų. Jų limitą išnaudojęs Vitalijus Kozys buvo priverstas palikti aikštę, o dar du žaidėjai turėjo po keturias pražangas. Ant atsarginių suolo jonaviečiai turėjo vos tris sveikus krepšininkus, iš kurių vienas – itin nepatyręs jaunuolis. „CBet“ komandai negalėjo padėti tokie svarbūs žaidėjai kaip Laimonas Kisielius, Emmanuelis Lecomte’as ir Edvinas Šeškus.

Nepaisant sudėtingos situacijos ir nuovargio, šeimininkai atsilaikė. Svarbius taškus dukart pelnė ir E.Šaulys (80:77). J.Garrettas pakartojo metimą ir dar labiau priartino prie pergalės jonaviečius – 82:77. Likus 3 sek. V.Šulskis dar smeigė tritaškį, bet E.Šaulys stojo mesti baudų, o Ž.Urbonas dar gavo techninę pražangą.

Nugalėtojams daugiausia taškų pelnė Jeffery Garrettas 23 (11 atk. kam.), Evaldas Šaulys 21, Lachlanas Andersonas 11, Justinas Ramanauskas ir Juanas Palaciosas (11 atk. kam., 7 rez. perd.) – po 10. Uteniškiams: Patrickas Milleris 24, Vladislavas Koreniukas 14 (7/8 dvit.), Vytautas Šulskis 9.

Itin vertingos pergalės prieš tiesioginius konkurentus dėka jonaviečiai ne tik aplenkė „Juventus“ kovoje dėl 5-osios vietos, bet ir pavijo 4-ojoje pozicijoje esančius „Šiaulius“. „Cbet“ sąskaitoje dabar 12 pergalių ir 13 pralaimėjimų. Šiauliečiai pasiekė tiek pat laimėjimų, bet dar turi du mačus atsargoje. Tačiau Antano Sireikos auklėtinių perspektyvas smarkiai komplikavo netikėta lyderio Jono Elmore’o netektis. Tikriausiai iki pat reguliaraus sezono finišo nerungtyniausiantis J.Elmore‘as šį sezoną „Betsafe-LKL“ čempionate vidutiniškai pelnė po 16,4 taško ir atliko po 5,8 rezultatyvaus perdavimo, surinkdamas po 16,8 naudingumo balo per mačą. Prieš tai šiauliečiai dėl panašios traumos neteko ir legionieriaus iš Serbijos Nemanjos Bezbradicos.

Tuo tarpu į 6-ąją poziciją nuslydęs „Juventus“ turi 11 pergalių ir dvi rungtynes atsargoje. Tačiau Utenos komandos likęs tvarkaraštis yra sunkesnis nei jonaviečių. Artimiausiame ture savaitgalį uteniškių laukia akistata namuose su kovingąja Alytaus „Dzūkija“. Jonaviečiai savo tvirtovėje priims šansų patekti į atkrintamąsias varžybas neturinčias Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Vėliau ir Jonavos, ir Utenos komandos laikys Kauno „Žalgirio“ egzaminus, bet „Juventus“ dar lauks itin sunki akistata su Vilniaus „Rytu“ bei dar viena kertinė išvyka į Jonavą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS