Komandos kaupia jėgas naujam sezonui: krepšinio arenose tylos vis mažiau | KaunoDiena.lt

KOMANDOS KAUPIA JĖGAS NAUJAM SEZONUI: KREPŠINIO ARENOSE TYLOS VIS MAŽIAU

Kauno "Žalgirio" krepšininkai, susirinksiantys į pirmą bendrą treniruotę, prisijungs prie kitų Eurolygos komandų, jau pradėjusių kaupti jėgas naujam sezonui.

Kitą mėnesį – turnyras

"Žalgirio" gretose daugumą sudarys jau anksčiau Kaune rungtyniavę žaidėjai – Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis, Thomas Walkupas, Marius Grigonis, Karolis Lukošiūnas, Artūras Milaknis, Nigelas Hayesas, Paulius Jankūnas, Martinas Gebenas.

Naujokai – Tomas Dimša, Steve'as Vasturia, Patricio Garino, Augustine'as Rubitas, Marekas Blaževičius ir Joffrey Lauvergne.

Maskvos CSKA krepšininkų pasiruošimo sezonui planus sujaukė COVID-19 – susirgo vyriausiasis treneris Dimitris Itoudis.

"Turėsime labai įdomią komandą", – pareiškė naujasis žalgiriečių strategas austras Martinas Schilleris.

"Kaip visada, taip ir prieš šį sezoną pirmiausia akcentuosime traumų prevenciją. Keisis galbūt tai, kad norisi kuo greičiau prisiliesti prie krepšinio. Bandysime tą derinti jau nuo pirmų treniruočių", – apie artimiausius darbus kalbėjo "Žalgirio" fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Rugsėjo 12–13 d. Kaune numatytas iki sezono vyksiantis Eurolygos klubų turnyras, kuriame žais "Žalgiris", Milano "AX Armani Olimpia", Atėnų "Panathinaikos" ir 2019 m. Eurolygos vicečempionas Stambulo "Anadolu Efes".

Išvyka: R. Kurtinaičio treniruojama „Chimki“ ekipa rugsėjį išmėgins jėgas tradiciniame turnyre „Gloria Cup“. bckhimki.com nuotr.

Lietuvos Vyriausybė nustatė, kad nuo rugsėjo 1-osios žmonių skaičius uždarose erdvėse gali būti didinamas iki 600 asmenų, tačiau bus svarbu vadovautis Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovo sprendimais dėl sąlygų užtikrinimo (atstumai, apsaugos priemonės).

Sudėliojo tvarkaraštį

Šarūno Jasikevičiaus, Dariaus Maskoliūno ir Tomo Masiulio treniruojama "Barcelona" į varžybų aikštę žengs jau rugpjūčio 26-ąją – žais kontrolines rungtynes su Andoros "MoraBanc", o 30 d. – su Badalonos "Joventut".

Rugsėjo 4–6 d. numatytas Katalonijos taurės turnyras: pusfinalyje Barselonos krepšininkai susitiks su Manresos BAXI, "MoraBanc" – su "Joventut".

12–13 d. Tenerifėje vyks Ispanijos krepšinio supertaurės turnyras. Pusfinalyje susikaus "Barcelona" ir Vitorijos "Baskonia" bei Madrido "Real" ir Tenerifės "Iberostar".

"Baskonia", kuriai atstovaus Rokas Giedraitis, pirmą treniruotę surengė rugpjūčio 11-ąją, o 12 d. į darbą kibo ir Madrido "Real".

Patikrino: „Baskonia“ medikai neturėjo pastabų R.Giedraičiui. baskonia.com nuotr.

Chimki vyks į Turkiją

Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities "Chimki" komanda rugsėjo 8–13 d. patikrins savo jėgas Turkijoje vyksiančiame tradiciniame turnyre "Gloria Cup".

Jame taip pat dalyvaus Stambulo "Fenerbahce" su Edgaru Ulanovu, "Galatasaray" ir "Anadolu Efes", Bursos "Tofas",Ankaros "Turk Telekom", Izmiro "Pinar Karsiyaka" bei Belgrado "Crvena zvezda".

Maskvos CSKA krepšininkų pasiruošimo sezonui planus sujaukė COVID-19 – užsikrėtė vyriausiasis treneris Dimitris Itoudis. Graiko teigimu, jis serga lengva koronaviruso forma.

Rugsėjo 16–19 d. Maskvoje planuojamas Aleksandro Gomelskio taurės turnyras, kuriame varžysis CSKA, "Panathinaikos", Manto Kalniečio ir Mindaugo Kuzminsko atstovaujama Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" ekipa ir "Crvena zvezda".

Sankt Peterburgo "Zenit" ekipa, kurioje rungtyniaus Artūras Gudaitis ir buvę žalgiriečiai Kevinas Pangosas bei Kelvinas Creswellas Riversas, prieš treniruočių stovyklą atliko COVID-19 testus, visi atsakymai – neigiami.

Paprašytas įvertinti, kurio klubo sirgaliai – azartiškiausi, K.C.Riversas, per savo karjerą žaidęs aštuoniose Europos šalyse, teigė: "Be jokių abejonių – "Žalgirio". Jie palaiko komandą, kai jai sekasi ir kai nesiseka."

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS