Komos ištiktam sirgaliui – žinios iš draudimo bendrovės: pilnai kompensuos gydymą | KaunoDiena.lt

KOMOS IŠTIKTAM SIRGALIUI – ŽINIOS IŠ DRAUDIMO BENDROVĖS: PILNAI KOMPENSUOS GYDYMĄ

  • 2

Antradienį Lietuvos krepšinio federacijos atstovams išplatinus žinią apie insulto Pekine ištiktą krepšinio sirgalių ir reikalingą piniginę pagalbą jo gydymui, pranešimą paviešino ir draudimo bendrovė – žada kompensuoti išlaidas.

„Suprantame krepšinio sirgalių susirūpinimą ir užjaučiame artimuosius. Ėmėmės visų priemonių, kad pagelbėtume esamoje situacijoje: pabrėžiame, kad dar iki informacijai apie šį įvykį pasirodžius žiniasklaidoje buvo priimtas vidinis sprendimas atlyginti gydymo išlaidas, netaikant išmokos limito – šiuo metu artimiesiems jau yra išmokėta didesnė nei žiniasklaidoje minima 7 000 eurų suma“, – viešai paskelbtame pranešime teigia draudimo bendrovės „Seesam“ Lietuvos filialo vadovė Brigita Blavaščiūnienė.

Kaip rašoma, šiuo konkrečiu atveju draudimo taisyklėse apibrėžti limitai insultui kaip lėtinei ligai yra netaikomi – krepšinio sirgaliaus medicininė pagalba esą bus pilnai kompensuojama tol, kol ligonį prižiūrintys medikai priims sprendimą, jog jis gali būti transportuotas atgal į Lietuvą.

Primename, kad žinia apie krepšinio sirgalių rugsėjo 13 dienos popietę Pekine ištikusį insultą socialiniame tinkle pasidalijo Lietuvos krepšinio federacija. Kaip teigta jų viešame įraše, šiuo metu į komą panirusiam ir Kinijos sostinės „Peking Union Medical College Hospital“ ligoninėje medikų bei žmonos prižiūrimam vyrui reikalinga visuomenės narių finansinė pagalba.

„Prieš išvykdamas vyras su bendrove „Seesam Vienna Insurance Group“ sudarė draudimo sutartį. Tačiau, kaip paaiškėjo, remiantis draudimo bendrovės sąlygomis, insultas yra lėtinė liga, todėl kompensuojama suma – iki 7000 eurų“, – akcentuota socialiniame tinkle.

Šios sumos, Lietuvos krepšinio federacijos atstovų tvirtinimu, esą pakako tik pirminei apžiūrai, tyrimams ir operacijai, nes už kiekvieną dieną, praleistą reanimacijoje išskaičiuojama 10 tūkst. juanių (apie 1283 eurų). O savaitgaliais ir švenčių dienomis taikomas dvigubas tarifas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

koma

gal dirbtinai sukelta ,juk sisuraakiams Lietuva 'pasiko' ,kas cia supaistys tuos siauraakius medikus ,gal sava nusiustu,zmogus pabustu?

Prnsininkas

Nuo Kada insultas letine liga? Kur neurologu komentaras?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS