Koronavirusas paralyžiavo NBA: kokie tolimesni veiksmai? | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSAS PARALYŽIAVO NBA: KOKIE TOLIMESNI VEIKSMAI?

  • 0

COVID-19 viruso pandemijai palietus pirmąjį NBA krepšininką, prancūzą Rudy Gobertą, Jutos „Jazz“ ir Oklahomos „Thunder“ rungtynės tuoj pat buvo nukeltos. Netrukus žodį tarė ir lyga, suspenduodama pirmenybes.

Ką tai reiškia ir kaip tai paveiks elitinę krepšinio lygą? Tinklalapis „BasketNews.lt“ pateikia atsakymus į pagrindinius klausimus.

– Kaip bus pasielgta su Oklahomoje žaisti turėjusiomis komandomis?

– Nukėlus rungtynes, abiejų komandų personalas, taip pat ir žiniasklaidos atstovai buvo patikrinti dėl koronaviruso. Oklahomoje esanti „Jazz“ ekipa toliau liks šiame mieste pagal karantino sąlygas. COVID-19 viruso tyrimai gali užtrukti keletą dienų, kol bus aiškūs galutiniai rezultatai. „Thunder“ žaidėjams iš karto buvo leista palikti namų areną.

– Kas toliau?

– Paskutiniu metu su „Jazz“ žaidusių komandų – Toronto „Raptors“, Detroito „Pistons“, Bostono „Celtics“, Niujorko „Knicks“ ir Klivlando „Cavaliers“ – krepšininkams bus atlikti tyrimai, jiems liepta laikytis karantino. Kai kurie žaidėjai ir treneriai, sužinoję dar tik apie galimą diagnozę Gobertui, rodė iniciatyvą išsitirti.

Tačiau ties tuo viskas nesibaigia. Paskutiniai „Jazz“ oponentai taip pat spėjo sužaisti su kitomis komandomis, Jutos klubo rungtynėse pastarosiomis savaitėmis dirbo daugiau nei keliolika teisėjų, kurie po to švilpė dar kituose mačuose.

– Kai kuriuose miestuose gali kilti problemų dėl testų. Kaip žaidėjai bus ištirti taip greitai?

– Praėjusią savaitę lygos vadovybė paragino komandas inicijuoti bendradarbiavimą su sveikatos priežiūros specialistais bei užtikrinti galimybę atlikti testus tiek savo žaidėjams, tiek svečių komandai. Pastarąjį savaitgalį „Golden State Warriors“ krepšininkas Stephenas Curry buvo ištirtas dėl COVID-19 viruso, kai žaidėjui pasireiškė gripo simptomai. Testo rezultatas buvo neigiamas.

– Kuriam laikui suspenduotas NBA sezonas?

– Reguliariojo sezono sustabdymas truks mažiausiai dvi savaites, per kurias žaidėjai galės išsitirti, pereiti karantiną, o užsikrėtusieji staigiai imtis priemonių. Žvelgiant realistiškai, viskas gali trukti ir ilgiau. Palyginimui, po koronaviruso proveržio Kinijoje krepšinio lygos rungtynės buvo sustabdytos sausio pabaigoje. Dabar Kinijos pirmenybių atstovai rengiasi pratęsti varžybas balandžio pabaigoje, po maždaug 10 savaičių pertraukos.

– Ką tuo metu veiks NBA komandos?

– Kol kas nėra aišku. Dalaso „Mavericks“ savininkas Markas Cubanas trečiadienio vakarą teigė, kad lyga leido komandoms toliau treniruotis. Visgi tai gali būti nepraktiška, jeigu lyga plačiai pritaikys karantino praktiką.

– Ar žaidėjams bus mokami atlyginimai?

– Beveik neabejojama, kad taip. Visos pusės yra suinteresuotos, jog lyga toliau vykdytų savo veiklą, kad NBA ir žaidėjai galėtų baigti sezoną bei generuoti numatytas pajamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS