Krepšininkės sieks Karalienės taurės | KaunoDiena.lt

KREPŠININKĖS SIEKS KARALIENĖS TAURĖS

  • 0

Vienas svarbiausių 2019-ųjų Lietuvos krepšinio renginių – Karaliaus Mindaugo taurės finalo turnyras – atvėrė duris ir moterų komandoms: jos kovos dėl Karalienės taurės.

Dvikova – "Siemens" arenoje

Vasario 16-ąją ant "Siemens" arenos parketo žengs dvi šiuo metu stipriausios šalies krepšininkių komandos. Viena jų jau žinoma – Vilniaus "Kibirkštis".

Dėl antrojo kelialapio varžosi Kauno "Aistės-LSMU" ir Ukmergės "Vilkmergė". Laimingoji ekipa paaiškės po 2-ojo Lietuvos čempionato rato. Kaunietės kol kas – antroje vietoje (4 pergalės ir 2 pralaimėjimai), ukmergiškės – trečioje (3 ir 3).

1-ojo rato dvikovą savo aikštėje netikėtai 75:70 laimėjo "Vilkmergė". Sausio 12-ąją numatytas mačas Kaune.

Šiandien 15 val. "Žalgirio" treniruočių centre (Petrašiūnai, Naglio g. 4) "Aistės-LSMU" namuose su "Kibirkštimi" žais Baltijos čempionato rungtynes.

Reikšmingas įvykis

"Kuriame krepšinio šventę, kuri, tikimės, gali padėti moterų komandoms susigrąžinti prestižą, – sakė Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą organizuojančios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) generalinis direktorius Romualdas Brazauskas. – Krepšininkių mačui suteikėme karališką pavadinimą, o žaisdamos vienoje didžiausių šalies arenų jos galės pasijausti tikromis karalienėmis."

"Moterų krepšiniui tai bus reikšmingas įvykis, – įsitikinęs "MultiGyn Moterų krepšinio lygos" direktorius Giedrius Gustas. – Pirmiausia – dėmesys: krepšininkės bus labiau matomos, žinomos. Viliamės, kad tai padės Lietuvos moterų krepšiniui vėl tapti populiariam. Turime ilgalaikę strategiją, kaip keisti požiūrį į moterų krepšinį, o Karalienės taurė – šios strategijos pradžia. Tai pirmas, bet tikimės, kad ne paskutinis mūsų projektas su LKL."

A divizione – penki klubai

Šį sezoną Lietuvos moterų krepšinio komandos varžosi dviejuose divizionuose: A – "Kibirkštis", "Aistės-LSMU", "Vilkmergė", Klaipėdos "Fortūna" ir "Šiauliai-Universitetas", B – Kauno "LSU-Aistės-2" ir "KM Žalgiris", Vilniaus "Tiketa", "Svaja", "Kibirkštis-VKM", "Vilniaus universitetas", "Kamanė", "Patriotės" ir "DPV", Alytaus "RKL-Gut.lt", Panevėžio "Naftėnas-KKSC" ir Marijampolės ŽSM.

Baltijos čempionate "Kibirkšties", "Aisčių-LSMU", "Vilkmergės", "Fortūnos" ir "Šiaulių-Universiteto" varžovės – dvi Rygos ir viena Talino ekipa.

Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto turnyras vyks vasario 16–17 d. Vilniuje.

Ketvirtfinalio mačai vyks sausį ir vasarį, jėgas išmėgins Kauno "Žalgirio" ir "Šiaulių", Klaipėdos "Neptūno" ir Prienų "Skycop", Panevėžio "Lietkabelio" ir Pasvalio "Pieno žvaigždžių" bei Vilniaus "Ryto" ir Utenos "Juventus" krepšininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS