Krepšinio karas baigsis Miunchene? | KaunoDiena.lt

KREPŠINIO KARAS BAIGSIS MIUNCHENE?

  • 0

Karo kirvį iškasusi Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) pakvietė deryboms savo pagrindinę konkurentę Eurolygą – abiejų organizacijų strategai ieškos kompromiso rytoj Miunchene.

Eurolygoje – 16 klubų

Prieš susitikimą su FIBA atstovais Eurolygos komercinės struktūros (ECA) akcininkai posėdžiavo Londone ir patvirtino 2016-2017 metų Eurolygos bei Europos taurės turnyrų modelius, varžybų kalendorių.

Eurolygoje rungtyniaus 16 klubų, iš jų 11 – turintys ilgalaikes licencijas (Kauno "Žalgiris", Stambulo "Anadolu Efes" ir "Fenerbahce", Maskvos CSKA, Milano "EA7 Emporio Armani", "Barcelona", Vitorijos "Laboral Kutxa", Tel Avivo "Maccabi", Pirėjo "Olympiakos", Atėnų "Panathinaikos" ir Madrido "Real").

Dar po vieną vietą bus skirta Vokietijos, Ispanijos bei Rusijos VTB ir Adrijos lygoms.

Komandoms teks žaisti ir du kartus per savaitę.

Tačiau ECA taip pat svarsto galimybę išplėsti Eurolygos dalyvių sąrašą, jeigu nepasikeis FIBA politika, o ją palaikančios nacionalinės krepšinio federacijos taikys sankcijas klubams, nusprendusiems dalyvauti Europos taurės turnyre.

Laukia žinių iš Briuselio

Europos taurės turnyre turėtų varžysis 24 klubai. Būtent šios varžybos kol kas labiausiai kliūva FIBA – dėl jų sankcijomis visų lygių rinktinėms bauginamos nacionalinės krepšinio federacijos.

Tačiau ECA paskelbė, kad posėdyje Londone dalyvavo ne vien Vilniaus "Lietuvos ryto, Kazanės "Uniks" ar Belgrado "Partizan" (Lietuvos, Rusijos, Serbijos krepšinio federacijos jau atsižvelgė į FIBA ultimatumą ir nusprendė iš nacionalinių varžybų diskvalifikuoti klubus, kurie pasirinks Europos taurės turnyrą), bet ir Sasario "Dinamo", Trento "Dolomiti Energia", Emilijos Redžo "Grissin Bon" vadovai, nors Italijos krepšinio federacija oficialiai patvirtino, esą šios komandos jau atsisakė ECA varžybų.

 

"Šiemet FIBA nori sunaikinti Europos taurės turnyrą, o kitąmet ateis eilė Eurolygai. Reikia būti vieningiems, pasirengusiems žaisti primestą žaidimą iki pabaigos, – teigė Eurolygos prezidentas Jordis Bertomeu. – Šią problemą nagrinėja Europos Komisija, įtrauktas ir Europos Parlamentas. Esu tikras, kad Briuselio sprendimas bus mūsų naudai."

H.Muratore atvertė kortas

Savo ruožtu FIBA prezidentas Horacio Muratore įvardijo planą, kas Rio de Žaneiro olimpiadoje galėtų pakeisti Ispaniją ir Lietuvą.

"Jei olimpiadoje nežaistų rinktinės, Europos čempionate užėmusios pirmąsias dvi vietas (Ispanija ir Lietuva – red. past.), kelialapiai į žaidynes būtų atiduoti žemiau esančioms komandai – trečiajai ir ketvirtajai (Prancūzijai ir Serbijai – red. past.). Jei kažkuri iš jų taip pat būtų suspenduota, žiūrėtume į rikiuotę toliau", – paaiškino H.Muratore.

Pernai viešėdamas mūsų šalyje FIBA prezidentas tvirtino: "Lietuva – viena svarbiausių krepšinio šalių pasaulyje, pavyzdys kitoms mažoms valstybėms – kiek galima pasiekti. Todėl reikia išlaikyti efektyvų krepšinio administravimą, kurį dabar puikiai atlieka Lietuvos krepšinio federacija."

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS