A. Kulboka – „Žalgirio“ akiratyje, ispanų planuose | KaunoDiena.lt

A. KULBOKA – „ŽALGIRIO“ AKIRATYJE, ISPANŲ PLANUOSE

  • 1

Vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų Arnoldas Kulboka prieš keletą savaičių žiniasklaidoje buvo įvardytas kaip būsimasis Kauno "Žalgirio" ekipos naujokas. Tačiau kol kas 22 metų 206 cm ūgio puolėjas smarkiai abejoja, ar iš Ispanijos grįš į tėvynę.

Lepina sužadėtinė

Pernai į Ispaniją atvykęs krepšininkas karantino dienas leidžia su savo sužadėtine – taip pat krepšininke Gitana Paulauskaite – ir dviem mažais šunimis. Jo žodžiais, nors nuobodžiauti nėra kada, būnant namuose palaikyti gerą sportinę formą yra itin sudėtinga.

"Sezono metu buvo sudarytas mitybos planas, daugiau judėdavome, o sėdint namuose dienotvarkė yra visiškai kitokia. Panašu, kad galbūt galėjau priaugti ir vieną kitą kilogramą. Tai nenuostabu, nes mano sužadėtinė gamina labai skaniai. Vis dėlto mes su komanda kasdien bendraujame internetu. Treneris mums paruošė specialias programas, o klubas pasirūpino štangomis, į namus pristatė ir treniruoklį", – tinklalaidei "Čeponio podkastai" teigė A.Kulboka.

Dėl karantino sustabdžius Ispanijos krepšinio lygos pirmenybes, jų likimas turėtų paaiškėti iki gegužės 31 d. Prieš karantiną A.Kulboka su Bilbao "RETAbet" ekipa rikiavosi aukštoje penktoje vietoje. ACB lygoje lietuvis rinkdavo vidutiniškai po 8,5 taško, atkovodavo po 3,6 kamuolio, o tritaškius mesdavo 34,5 proc. tikslumu.

Į Eurolygą neskuba

Anot krepšininko, prie gero komandos žaidimo itin prisidėjo treneris Alexas Mumbru, išskirtinė jo taikoma gynybos sistema ir puiki atmosfera drabužinėje.

Balandžio viduryje Ispanijos žiniasklaida tvirtino, kad lietuvis jau sukirto rankomis su Kauno "Žalgirio" klubu. Vis dėlto puolėjas sakė, kad kol kas jo ateitis neaiški, tačiau ji turėtų tapti skaidresnė jau artimiausiu metu. Pašnekovas leido suprasti, kad yra 90 proc. tikimybė, jog kitąmet jis liks žaisti Bilbao klube.

"Šiemet buvau gana svarbia Bilbao klubo dalimi, o kitąmet, jeigu nuspręsčiau likti Ispanijoje, mano vaidmuo turėtų dar labiau išaugti – pasiūlymą savo karjerą tęsti čia gavau gerokai prieš karantiną, vos tik įsivažiavus sezonui. Ir nors norėčiau vieną dieną žaisti Eurolygoje bei NBA, pirmiausia turiu įgauti papildomos patirties, patobulėti. Manęs nedomina galimybė puikuotis faktu, kad žaidžiu Eurolygos komandoje, jei tuo metu trinsiu suolą. Į aukštesnį lygį noriu žengti būdamas tam pasirengęs", – sakė krepšininkas.

Dėmesys iš NBA

Jo teigimu, sezono metu netrūko susidomėjimo ir iš NBA – jį 55-uoju šaukimu 2018-ųjų NBA naujokų biržoje pasirinko Šarlotės "Hornets" komandos. Dėmesį rodė ir tarptautinis klubo skautas, ne kartą asmeniškai rašė ir generalinis "širšių" direktorius Mitchas Kupchackas. Anot aukštaūgio, NBA komandos vadovybė yra patenkinta jo žaidimu Ispanijoje ir tvirtėjančiu sudėjimu.

Kalbai pasisukus apie kitą svajonę – žaidimą Lietuvos nacionalinėje vyrų krepšinio rinktinėje – sportininkas nesureikšmino fakto, kad treneris Darius Maskoliūnas jo neįtraukė į olimpinės atrankos turnyro kandidatų sąrašą.

Pasak A.Kulbokos, jis kryptingai dirbs, kad svajonės vieną dieną taptų realybe.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Joo

Supratingai pakalbėjo. Anksti jam į Žalgirį ir rinktinę. Nebent ant suolo pasėdėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS