Lenkijos rinktinės žaidimą aptaręs D. Maskoliūnas: susikūrėme svarbų pamatą gynyboje | KaunoDiena.lt

LENKIJOS RINKTINĖS ŽAIDIMĄ APTARĘS D. MASKOLIŪNAS: SUSIKŪRĖME SVARBŲ PAMATĄ GYNYBOJE

Lietuvos rinktinė olimpinio atrankos turnyro Kaune atkrintamąsias pasitiks po triuškinamos pergalės prieš Pietų Korėją, o vyriausiąjį trenerį Darių Maskoliūną labiausiai nudžiugino progresas gynyboje.

„Kaip ir vyrams sakiau rūbinėje, nesvarbu, su kokiais priešininkais žaidžiame, tačiau susikūrėme svarbų pamatą gynyboje, – po pergalės teigė Maskoliūnas. – Momentais labai solidžiai gynėmės ir ta gynyba yra svarbi. Šiandienos rungtynėse buvome nusistatę planus, ką rizikuojame, ko neduodame.“

„Kaip matome pagal statistiką, didžiąją dalį (tikslų) išpildėme ir į pusfinalį reikia eiti su gera energija. Aišku, šios rungtynės žaidėjams, kurie nebuvo įėję į ritmą davė daugiau pasitikėjimo, drąsos. Dabar ateina atkrintamosios, kuriose reikia atiduoti visus 100 proc. ir nėra kur žvalgytis“, – pridėjo strategas.

Lietuviai pusfinalyje susitiks su Lenkija, kuri pranoko Angolą (83:64), bet neprilygo Slovėnijai (77:112). Vis dėlto Maskoliūnas negailėjo pagyrų laukiančiam oponentui.

„Lenkija yra labai gera komanda, žinau didžiąją dalį komandos žaidėjų, nes esu dirbęs šioje šalyje, – sakė Maskoliūnas. – Jie žaidžia gerą, disciplinuotą krepšinį. Be abejo, žinome vietų, kur galime juos nubausti, o dabar turime laisvą dieną ir esu tikras, kad tinkamai pasiruošime rungtynėms.“

Tiesa, Lietuvos rinktinės vyr. treneris teigė, kad per rungtynes jokių sentimentų nebus.

„Be abejo (jaučiu sentimentus), bet per rungtynes nebus jokių sentimentų. Myliu Lenkiją, praleidau ten daug metų. Man tai yra praktiškai antri namai, tačiau nieko panašaus nebus rungtynėse“, – komentavo Maskoliūnas.

Maskoliūnas taip pat sulaukė klausimo apie solidų Roko Jokubaičio pasirodymą, bet strategas jaunojo įžaidėjo pasirodymo sureikšminti nenorėjo.

„Neišskiriant vien Roko, manau, kad ir jums buvo momentų, kur galėjote mėgautis. Ant Roko tas matosi, jis moka parodyti savo džiaugsmą krepšiniu. Vis tik grįšiu prie gynybos – man nesvarbu priešininkas, bet momentais judame taip, kaip norime.

Kokybė ateina ir tas vaizdas, kurį momentais matome, tikrai džiugina, bet dar detalių, kur galima pagerinti – nemažai“, – baigė Maskoliūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

matosi ,kad RINKTINĖS dalis žaidėjų tik n o r i , bet

yra nepasiruošią, būtent: --KALNIETIS ,KUZMINSKAS, SABONIS, GRIGONIS kurie rinktinei duos mažai VILNOS ir dar-- ž i o p l o s KLAIDOS, kurios rodo žaidėjų ATSAKOMYBĖS stoką.

Situacija

su rinktines zaidimo kokybe neteikia ramybes.Labai aiskiai matosi, kad Grigonis, Butkevicius, Kuzminskas, Sabonis, gal ir Kalnietis i rinktine atvyko prarade sportine forma po cempionatu.Masiulis su su Kuzminsku aplamai per visa cempionta zaide labai vidutiniskai.Kalnietis pagal amziuu jau negali buti labai geros fizines ir sportines bukles.Vyr.treneris prisieme labai sunkia nasta del rinktines formavimo ir jos zaidimo kokybes.Matysim kas is to iseis.

makaliunui

su slovenais tokie bajeriai gali nepraeit-jauciu sekmadieni bus tavo paskutines rungtynes trenerio poste
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS