Lietuviška Klaipėdos „Fortūna“ sieks pakartoti praėjusio sezono laimėjimą | KaunoDiena.lt

LIETUVIŠKA KLAIPĖDOS „FORTŪNA“ SIEKS PAKARTOTI PRAĖJUSIO SEZONO LAIMĖJIMĄ

  • 0

Jau spalio 11 dieną startuos Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) naujasis sezonas. Po ilgų ir alinančių pasirengimo stovyklų visos ekipos stos į kovą dėl vieno tikslo – čempionių vardo ir aukso medalių.

LMKL.lt jums pateiks visų čempionate dalyvaujančių komandų apžvalgas apie tarpsezonio pastiprinimą ir netektis bei artėjančio sezono tikslus. Po pažinties su Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“, Marijampolės „Sūduva“, Utenos „Utena“, Kauno rajono „Hoptrans-Sirenomis“ ir Vilniaus „Kibirkštimi-VIČI“, šį kartą  LMKL.lt akiratyje – Klaipėdos „Fortūna“.

2013–2014 LMKL sezone bronzos medaliais pasidabinusios klaipėdietės ir šiais metais nežada mažinti savo užmojų. Praėjusį sezoną pusfinalyje uostamiesčio komanda turėjo pripažinti LMKL čempionėmis tapusių „Kibirkšties-VIČI“ pranašumą, tačiau mažajame finale „Fortūnai“ pavyko finišuoti sėkmingai. Rezultatu 3:2 įveikus Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“ klaipėdietėms ant kaklo buvo užkabinti bronzos medaliai. Šiais metais „Fortūna“ pasiryžusi pakartoti bent jau praėjusio sezono pasiekimą.

Liko. „Fortūna“ bus viena iš tų ekipų, kuriai visko iš naujo mokytis neteks, nes uostamiesčio klube liko gausus būrys praėjusių metų medalininkių. Šį sezoną toliau rungtyniaus Lina Aglinskaitė, Agnė Černeckytė, Roberta Daraškevičiūtė, Simona Dobrovolskytė, Kristė Druskytė, Monika Grigalauskytė, Brigita Gudelionytė, Giedrė Lileikytė, Milana Matiaš, Justina Matuzonytė, Šarūnė Melinauskaitė, Roberta Mizgerytė ir Aistė Navickaitė.

Netektys. Po sėkmingo sezono komandą nusprendė palikti 175 cm gynėja Gabrielė Gutkauskaitė. LMKL vidutiniškai po 13 taškų rinkusi, 4,4 rezultatyvaus perdavimo atlikdavusi ir 4,5 kamuolio atkovodavusi krepšininkė šį sezoną gins „Utenos“ garbę. Su „Utena“ rankomis taip pat sukirto ir buvusi „Fortūnos“ aukštaūgė Eglė Šikšniūtė, kuri praėjusį sezoną aikštelę palikdavo vidutiniškai surinkusi 10,5 taško ir atkovojus 7,9 kamuolio. Ekipoje taip pat neliko ir 188 cm puolėjos Gretos Kairytės.

Naujokės. Komandos branduolį išsaugojusi „Fortūna“ šį sezoną į savo gretas pasikvietė vos tris naujokes. Atvyko 180 cm gynėja Marina Solopova, kuri praėjusį sezoną rungtyniavo „Kibirkšties-VIČI“ gretose ir pasidabino su vilnietėmis LMKL aukso medaliais. 2013–2014 metų sezone M. Solopova vidutiniškai pasižymėdavo 7,7 taško, atkovodavo 3,5 kamuolio ir atlikdavo 2,4 rezultatyvaus perdavimo. „Fortūna“ šį sezoną į savo gretas prisiviliojo ir Prancūzijoje rungtyniavusią bei Tulūzos „Metropole“ marškinėlius vilkėjusią Inesą Visgaudaitę, kuri rungtyniauja įžaidėjos ir atakuojančios gynėjos pozicijose. Klaipėdos komanda taip pat pasirašė ilgalaikę sutartį su aštuoniolikmete 179 cm gynėja Erika Kregždyte.

„Fortūnos“ prezidentė ir vyriausioji trenerė Ramunė Kumpienė džiaugėsi, kad pavyko įgyvendinti pagrindinį komandos komplektacijos tikslą – suburti lietuvišką sudėtį.

„Mūsų tikslas buvo surinkti tokią komandą, kurioje žaistų tik lietuvės, todėl džiaugiamės, kad šį tikslą mums įgyvendinti pavyko“, – džiaugėsi klubo vadovė.

„Fortūnos“ prezidentės teigimu, ekipą pavyko suburti tokią, kuri net viršijo lūkesčius.

„Galėčiau pasakyti, kad komandą surinkome net geresnę, nei galėjome tikėtis. Labai džiaugiamės, kad prie mūsų prisijungė įžaidėja Inesa Visgaudaitė, kurios mums labai trūko“, – pasakojo R. Kumpienė.

Tikslai. Praėjusį sezoną trečiąją vietą iškovojusi „Fortūna“ pasirengusi pakartoti 2013–2014 sezono pasiekimą, o gal net ir jį pagerinti.

„Labiausiai ko tikimės – tai bent jau pakartoti praėjusių metų rezultatą, o jei pasiseks pakilti dar aukščiau, tai džiugins dar labiau“, – teigė klaipėdiečių vyr. trenerė.

Išskirtinumas. R. Kumpienė pabrėžė, kad „Fortūna“ išsiskirs jaunyste ir lietuviška sudėtimi.

„Vienareikšmiškai pasakyti, kuo mūsų ekipa išsiskirs – sunku. Tačiau tai bus viena iš nedaugelio komandų, kurią sudarys tik lietuvės žaidėjos. Taip pat išsiskirsime savo jaunyste, o kalbant apie žaidimą ir taktiką – viskas paaiškės sezono eigoje. Jei reikės, galėsime kažką keisti, tobulinti, bet visa tai matysis tik sezonui įsibėgėjus“, – mintimis dalijosi klubo prezidentė.

Spėjimai. Pasak R. Kumpienės, XXI LMKL sezonas bus išties įdomus, nes jame rungtyniaus įdomios ir atsinaujinusios komandos, nors išskirti lyderes dar anksti.

„Manau, kad sezonas bus tikrai įdomus. Labai smalsu pamatyti „Uteną“, kuri šį sezoną surinko vieną iš pajėgiausių sudėčių, nes daugelis žaidėjų praėjusiais metais žaidė tose komandose, kurios užėmė prizines vietas. Bus įdomu pamatyti, kaip jiems seksis sustyguoti žaidimą. Taip pat šį sezoną įdomi turėtų būti „Kibirkštis-VIČI“, kuri labai pasikeitė“, – apie artėjantį sezoną kalbėjo „Fortūnų“ vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS