Lietuvių išvykimas – be skambių pažadų: nenorime būti ta rinktine, kuri prisišneka | KaunoDiena.lt

LIETUVIŲ IŠVYKIMAS – BE SKAMBIŲ PAŽADŲ: NENORIME BŪTI TA RINKTINE, KURI PRISIŠNEKA

Ketvirtadienio rytą Vilniaus oro uoste besibūriavusi Lietuvos devyniolikmečių rinktinė laukė skrydžio į saulėtąją Kretą. Nors gausi kompanija išsiruošė į atostogų šalį, būtent atostogas jie sieks nukelti kuo toliau žygiuojant pasaulio čempionate.

Ilgai galvojęs ir svarstęs, Gediminas Petrauskas galutinį rinktinės dvyliktuką paskelbė šios savaitės pradžioje.

Jame liko daugiau nei pusė žaidėjų iš praėjusių metų Lietuvos ekipos, kuri aštuoniolikmečių pirmenybėse Rygoje tik per plauką iškovojo kelialapį šiems metams.

Tąkart lietuviai grupių etape atrodė galingai, tačiau tik iškopę į ketvirtfinalį, po labai dramatiško mačo krito prieš rusus.

Likęs kartėlis žaidėjams papildomo noro suteiks Heraklione.

Geriau tyliai nuvažiuoti ir skambiai grįžti.

„Turime tikslus, bet nenorime būti ta rinktine, kuri prisišneka ir grįžta nuleistomis galvomis. Geriau tyliai nuvažiuoti ir skambiai grįžti“, – oro uoste kalbėjo G. Petrauskas.

Artėjančiose pasaulio pirmenybėse Lietuvos devyniolikmečiai, net ir likę be NBA naujokų biržoje savo pavardę išgirdusio Deivido Sirvydžio, laikomi vienais iš favoritų.

Vis tik jau grupių etape lietuvių lauks ypač pajėgi JAV komanda, Senegalas bei Naujosios Zelandijos bendraamžiai.

– Kaip praėjo pasiruošimas čempionatui? – paklausėme G. Petrausko.

– Greitai. Kaip studentui, visada tų dienų trūksta, bet dar nuvykę į Graikiją turėsime dvi treniruotes ir bandysime pabaigti, ką pradėjome. Gerai tai, kad pasiruošimo metu nebuvo traumų, kaip pernai nutiko su Martynu Arlausku.

– Čempionatas truks dešimt dienų, visos grupių komandos pateks į kitą etapą. Kaip prisitaikėte prie tokio formato pasiruošime?

– Ta praktika yra jau kelerius metus, tik turėjome gana mažai laiko pasiruošti, keturias savaites. Daug laiko skyrėme fiziniam pasirengimui, nes čempionate reiks žaisti beveik kasdien.

– Rinktinėje nebus Deivido Sirvydžio. Ko komanda netenka be jo?

– Suprantame, kad Deividas talentingas žaidėjas, daug duodantis puolime ir per pastaruosius metus pagerinęs savo gynybą. Jis mums būtų didelė paspirtis, bet turime džiaugtis, nes Lietuvos žaidėjai ne kiekvienais metais gauna tokio dėmesio iš NBA.

Aš Deividą labai palaikau ir siunčiu jam didžiausius sveikinimus. Priversti važiuoti į rinktinę negalime, jis pasirinko kitokį kelią. Tai, kad jis buvo pašauktas 37-uoju numeriu, parodo, jog tas kelias yra geras.

– Ką rinktinei duos Martynas Arlauskas ir dar trys nauji žaidėjai, lyginant su praėjusių metų ekipa?

– Arlausko žaidimas gerėja, tad iš jo tikimės daug agresyvumo. Bet esame ta komanda, kuri tikrai neturės vieno lyderio. Nestatome žaidimo ant vieno vaikino. Norime, kad visi pakilę nuo suolo mums duotų naudos.

– Ši rinktinė bus perimetro žaidėjų komanda?

– Nesakyčiau taip, mūsų priekinė linija nėra silpna. Nors pernai turėjome atkovotų kamuolių problemą, tai nėra vien vidurio puolėjų kaltė, turi dirbti visi žaidėjai aikštėje.

– Koks komandos braižas išryškėjo per kontrolines rungtynes?

– Vieninteles rungtynes su dvidešimtmečių rinktine žaidėme čempionato režimu: mažesne rotacija, jokių eksperimentų, pagrindiniai deriniai.

Žinojome, kad tas rungtynes filmuojame tik sau ir niekas jų nematys, tai ten ir buvo pagrindinis akcentas. Kitos rungtynės buvo eksperimentinės, ieškojome dvyliktuko, kaitaliojome gynybas.

– Ką manote apie savo grupės varžovus?

– Senegalas yra labai stipri rinktinė, su jais žaisime pačias pirmas rungtynes. Negauname jokios vaizdo medžiagos iš jų draugiškų rungtynių, tad galime apie juos spręsti tik pagal praėjusius metus.

Bet šešis ar septyni Senegalo rinktinės žaidėjai rungtyniauja Europos klubuose, remiasi fizine jėga, tad jie stiprūs. Naujoji Zelandija yra daugiau europinio stiliaus komanda, o Amerika yra Amerika.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS