Lietuvoje ieškoma jaunų kurčių ir neprigirdinčių krepšininkų | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE IEŠKOMA JAUNŲ KURČIŲ IR NEPRIGIRDINČIŲ KREPŠININKŲ

  • 0

Nebūtų ilgo Lietuvos kurčiųjų sportininkų pergalių metraščio, jei nebūtų nuolatinio atletų, komandų jauninimo proceso. Koks galingas ir ilgaamžis būtų sportininkas, anksčiau ar vėliau ateina jo aktyvios karjeros saulėlydis.

Kuo reikės pakeisti vyresniuosius žaidėjus, kur rasti gabių jaunuolių, nuolat galvas suka Lietuvos kurčiųjų vyrų ir moterų krepšinio komandų treneriai – Rolandas Rakutis ir Andrius Vaicekauskas.

Jų žvilgsniai krypsta ne tik į kurčiųjų sporto klubuose esančius krepšinio mėgėjus. R. Rakutis ir A. Vaicekauskas, ieškodami klausos sutrikimų turinčių jaunųjų krepšininkų, dairosi Lietuvos girdinčiųjų berniukų ir mergaičių komandose.

Pastaruoju metu ypač aktualu papildyti jaunomis žaidėjomis Lietuvos kurčiųjų moterų ekipą, kurioje didžioji dalis krepšininkių yra 30-ies metų ir vyresnės.

Pasak A. Vaicekausko, pavyko rasti keletą mergaičių savo miestuose (Klaipėdoje, Panevėžyje, Biržuose) lankančių krepšinio mokyklas, tačiau to maža.

Treneris kviečia žinančius apie kuriame nors mūsų šalies kampelyje krepšinį žaidžiančias neprigirdinčias mergaites pranešti Lietuvos kurčiųjų sporto komitetui apie jas. Vėliau jos būtų pakviestos į peržiūras. Perspektyvesnėms mergaitėms bus sudarytos sąlygos toliau tobulėti, o ateityje ginti Lietuvos garbę tarptautinėse varžybose.

Kiek palankesnė situacija yra tarp vaikinų. Iš girdinčiųjų krepšinio atėjo Laurynas Pumputis, stipriai progresavo Benas Šimanauskas. Vyrų rinktinės vyriausiasis treneris R. Rakutis mano, kad šiai dienai net galima suburti kurčiųjų vaikinų rinktinę, galinčią puikiai kovoti pasaulio jaunimo iki 21 metų (U-21) čempionate Argentinoje.

Pats po Lietuvos komandas besidairantis specialistas įsitikinęs, kad to per maža – dar reikia ieškoti jaunųjų krepšininkų, turinčių klausos bėdų.

„Jei neprigirdi – tai nėra nuosprendis, – įsitikinęs R. Rakutis. – Klausos negalią turintys jaunuoliai per sportą gali integruotis, siekti ir pasiekti sportinių aukštumų. Todėl kviečiu kurčiuosius berniukus ir mergaites nuo mažens lankyti krepšinio treniruotes. Krepšinis – tai šansas atsiskleisti kurtiesiems jaunuoliams“.

GALERIJA

  • Rolandas Rakutis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS