Lietuvos krepšinio galvos brandina vasaros turnyro idėją | KaunoDiena.lt

LIETUVOS KREPŠINIO GALVOS BRANDINA VASAROS TURNYRO IDĖJĄ

Švelnėjantis karantinas ir beveik du mėnesius Lietuvoje trunkantis langas be krepšinio šiam sportui pasišventusius žmones stumia ieškoti sprendimų.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, trijulių krepšinio entuziastas Rolandas Skaisgirys kartu su LKL prezidentu Remigijumi Milašiumi brandina idėją surengti trys prieš tris čempionatą, kuris galėtų startuoti dar birželio mėnesį.

R. Skaisgirys ir R. Milašius antradienį kartu su kitais atstovais sės prie diskusijų stalo, kur sieks išgryninti turnyro modelį. Varžybos galėtų trukti apie mėnesį, kovos tiesiogiai būtų transliuojamos internetu ir per televiziją.

Platus dalyvių ratas, priklausomai nuo požiūrio į pasiūlymą, įtrauktų ir LKL komandas.

Galima data ir vieta – uždara ar atvira, planuojama, bus išdiskutuota organizuotame posėdyje, kuriame pagrindiniu sprendimų ramsčiu taps Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir Vyriausybės nurodytos gairės.

Praėjusios savaitės pabaigoje sportininkams buvo uždegta žalia šviesa rengti treniruotes. Visiems atletams leidžiama treniruotis atviruose sporto aikštynuose, jei 1 sportininkui tenka 10 kvadratinių metrų ir tarp sportininkų, ar jų 2 asmenų grupių, išlaikomas ne mažesnis negu 10 metrų atstumas.

Nuo balandžio 30 d. šie ploto ir atstumo ribojimai netaikomi sportininkams, įvykdžiusiems atrankos į olimpines ir paralimpines žaidynes reikalavimus, olimpinių rinktinių kandidatams, sportininkams, besirengiantiems kurčiųjų, pasaulio ar Europos čempionatams, nacionalinių rinktinių ar kitų komandinių sporto šakų turnyrams (lygoms). Išvardyti sportininkai gali treniruotis ir didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis.

Eurolygos sprendimo dėl 2019-2020 m. sezono laukiantis Kauno „Žalgiris“ nuo šios savaitės gali atnaujinti treniruočių procesą.

Paskutinis LKL turas buvo sužaistas kovo 8-ąją, o NKL – kovo 12-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vėl

prie sportinių biudžetinių pinigų prilips privačios įvairių skaisgirių kontorėlės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS