Lietuvos penkiolikmečių rinktinė triumfavo metais vyresnių krepšininkų turnyre | KaunoDiena.lt

LIETUVOS PENKIOLIKMEČIŲ RINKTINĖ TRIUMFAVO METAIS VYRESNIŲ KREPŠININKŲ TURNYRE

  • 0

2018-uosius metus projekto „Talentų karta“ vaikinų rinktinė baigė dar viena pergale tarptautiniame turnyre. Karolio Abramavičiaus (KM „Žalgiris“) ir Donato Mikulevičiaus (KM „Torando“) vadovaujami krepšininkai dalyvavo krepšinio mokyklos „Tornado“ organizuotame tarptautiniame „Xiaomi Christmas Cup 2018“ turnyre, kur varžėsi su metais vyresniais krepšininkais.

Pirmose rungtynėse lietuviai susitiko su „Krvavec“ (Slovėnija) komanda, kurią įveikė rezultatu 84:61. Antrose rungtynėse buvo įveikti svečiai iš Švedijos, „Akersberga Basket“ klubas – 88:63. Trečiose pogrupio rungtynėse Lietuvos U15 rinktinė susitiko su Maskvos „Trinta“ komanda, kuri yra išugdžiusi ne vieną krepšininką Rusijos vyrų rinktinei (Nikita Kurbanovą, Sergejų Karasiovą, Dmitrijų Šakuliną, Dmitrijų Domani, Sergejų Bykovą). Gerą gynybą pademonstravę lietuviai įveikė maskviečius rezultatu 58:37 ir pateko į pusfinalį.

Jame lietuviai susitiko su KM „Tornado“ krepšininkais ir pergalingą pranašumą įgijo tik antroje rungtynių pusėje – 91:74. Finale laukė patys stipriausi varžovai – Minsko „Tsmoki“ vaikinų komanda. Pirmoje susitikimo pusėje lietuviai pasižymėjo gera gynyba, greitu puolimu ir taikliais metimais iš įvairių distancijų.

Tai leido po pirmos rungtynių pusės pirmauti solidžiu pranašumu – 45:30. Antroje susitikimo pusėje varžovai pradėjo taikyti aikštės gynybą ir zoninį spaudimą. Tai leido jiems sušvelninti skirtumą iki dviejų taškų. Tačiau lietuviams pavyko sėkmingai sužaisti rungtynių pabaigą ir iškovoti pergalę – 69:64.

Į simbolinį turnyro penketą buvo išrinkti du Lietuvos rinktinės krepšininkai – Paulius Murauskas (KM „Tornado“) ir Laurynas Klimas (KM „Žalgiris“), tačiau pagyrimo už matomą progresą verti ir Kajus Leliukas bei Domantas Šarauskas (Šiaulių KM „Saulė“). Už gerą vadovavimą komandai Kajus Kublickas (KM „Žalgiris“), už kovingumą – Gytis Auruškevičius („Sostinės“ KM).

„Turnyro metu išryškėjo tai, kad reikia savo krepšinio mokyklose skirti didesnį dėmesį kamuolio perdavimui bei tikrai gerai komandos mobilizacijai lemiamu momentu. Nors turnyro metu buvo pramesta nemažai baudų, tačiau gynyba lemiamu metu tikrai verta pagarbos. Be išvardintų vaikinų, nereikėtų pamiršti ir komandos trenerių – Karolio Abramavičiaus ir Donato Mikulevičiaus indėlio į komandos pergales.

Jie tikrai nuoširdžiai ruošėsi rungtynėms, dėliojo taktinius variantus tiek puolime, tiek gynyboje ir sugebėjo komandoje sukurti tikrai puikią kovinę-darbinę atmosferą, kas komandai suteikė vieningumo. Jei ir toliau taip pavyks, manau, kad turėsime dar vieną gerą kartą. Aišku, viskas dar priešakyje ir laukia dar daug darbo, bet noro ir motyvacijos tikrai nestinga visiems žaidėjams“, – sakė vaikinų kovas stebėjęs Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Kita „Talentų kartos“ projekto stovykla vyks vasario 22-24 dienomis, o svarbiausios sezono rungtynės – tarptautinis Ramūno Šiškausko turnyras Kaune bus organizuojamas birželio 21-23 dienomis. Jame jaunieji krepšininkai išbandys jėgas su Kroatijos, Vokietijos ir Turkijos bendraamžiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS