Lietuvos policijos rinktinė - 7-ajame Europos policijos krepšinio čempionate | KaunoDiena.lt

LIETUVOS POLICIJOS RINKTINĖ - 7-AJAME EUROPOS POLICIJOS KREPŠINIO ČEMPIONATE

  • 0

Šiandien Turine (Italijos Respublika) aštuonios stipriausios senojo žemyno komandos pradeda kovas dėl nugalėtojų titulo. Daugiau kaip savaitę truksiančiose varžybose paaiškės šalis, kuri teisėtai keturis metus galės vadintis stipriausia komanda Europoje.

Šias varžybas organizuoja Europos policijos sporto sąjunga ir šie čempionatai rengiami kas ketveri metai. Mūsų atstovai Europos policijos krepšinio čempionate dalyvauja jau penktą kartą. Debiutas 1997 m. Belgijoje buvo labai sėkmingas – iškovoti aukso medaliai. Po ketverių metu Bulgarijoje iškovotas sidabras. 2005 metais Kipre mūsų krepšininkai vėl tapo čempionais. 2009 metais Olandijoje lietuvaičiai tenkinosi antrąja vieta.

Šiais metais Lietuvos policijos rinktinė buvo sudaryta iš stipriausių krepšininkų, kurie dirba įvairiose šalies policijos įstaigose. Buvo organizuota atrankinė, vėliau mokomoji treniruočių stovyklos. Į Lietuvos policijos rinktinę pateko:

1. Giedrius Goberis – Alytaus aps. VPK;
2. Valdas Undraitis – Marijampolės aps. VPK;
3. Mangirdas Rasčius – Marijampolės aps. VPK;
4. Eugenijus Takuševičius – Šiaulių aps. VPK;
5. Kęstutis Garunkštis – Utenos aps. VPK;
6. Mantas Vilimas Utenos aps. VPK;
7. Tomas Lukonaitis Kauno aps. VPK;
8. Aurelijus Savickas – Lietuvos kelių policijos tarnyba;
9. Artūras Daugulis – Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centras;
10. Andrius Vaitekūnas – Lietuvos kriminalinės policijos biuras;
11. Justas Košys – Tauragės aps. VPK;
12. Liudas Valantinas – Tauragės aps. VPK;
13. Gaudentas Puškorius (komandos treneris) – Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centras;
14. Antanas Gelažius (teisėjas) – Kauno aps. VPK;
15. Arvydas Ilgevičius (komandos vadovas) – Policijos departamentas prie VRM.

Daugeliui komandų vietą šiame čempionate reikėjo išsikovoti atrankinėse varžybose. Kadangi praėjusiame čempionate mūsų krepšininkai buvo antri, jie automatiškai pateko į finalinį etapą. Finaliniame etape dalyvauja aštuonios stipriausios Europos rinktinės. Jos suskirstytos į du pogrupius. A pogrupyje žaidžia Italija, Vengrija, Graikija ir Olandija. Mūsų rinktinė žais B pogrupyje kartu su Prancūzija, Belgija ir Liuksemburgu. Su pastarąja šalimi mūsiškiai paskutinėse šios dienos rungtynėse ir išmėgins jėgas. Varžybų pradžia 18.00 val. vietos laiku.
Visas naujienas apie čempionatą galite sužinoti apsilankę organizatorių internetinėje svetainėje: http://aspmi7epcbasket-torino2013.com/?lang=en

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS