„Lietuvos ryto“ krepšininkai įrodė pranašumą prieš „Dzūkiją“ | KaunoDiena.lt

„LIETUVOS RYTO“ KREPŠININKAI ĮRODĖ PRANAŠUMĄ PRIEŠ „DZŪKIJĄ“

  • 0

Lietuvos vyrų krepšinio lygoje (LKL) šeštadienį Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda išvykoje 85:74 (25:11, 8:16, 25:24, 27:23) nugalėjo Alytaus „Dzūkijos“ ekipą.

Vilniečiai laimėjo pirmąjį kėlinį 25:11, bet antrajame kėlinyje šeimininkai laimėjo atkarpą 10:0 ir priartėjo iki 4 taškų. Antroje mačo pusėje „Lietuvos rytui“ nepavyko įgyti didesnės persvaros, bet jis kontroliavo rungtynių eigą ir iškovojo pergalę.

Nugalėtojams 17 taškų pelnė Loukas Mavrokefalidis, po 14 – Chrisas Krameris bei Egidijus Mockevičius (8 atk. kam.), 13 – Rokas Giedraitis.

Šeimininkams Katinas Reinhardtas pelnė 19 taškų, Alejandro Hernandezas – 12, Gediminas Žalalis – 11.

Vilniaus ekipa (13 pergalių/4 pralaimėjimai) turnyro lentelėje užima trečiąją vietą, o „Dzūkija“ (6/11) lieka septinta.

„Lietuvos ryto“ žaidėjo Mindaugo Lukauskio pavardė įrašyta į Lietuvos krepšinio lygos istoriją - panevėžietis tapo daugiausia rungtynių per karjerą sužaidusiu lygos krepšininku.

Prieš rungtynes su „Dzūkija“ jis sulaukė apdovanojimo, o trečiajame kėlinyje žengęs į aikštę pakilo į pirmą vietą LKL žaidėjų sąraše pagal sužaistas rungtynes.

M. Lukauskiui tai buvo 555-osios karjeros rungtynės stipriausioje Lietuvos lygoje. 38-erių metų puolėjas aplenkė Rolandą Matulį. Šie du krepšininkai tėra vieninteliai, perkopę 500 rungtynių skaičių LKL čempionate.

M. Lukauskiui apdovanojimą prieš rungtynes įteikė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

M. Lukauskis yra vyriausias LKL žaidžiantis krepšininkas. 38-eri jam suėjo gegužę. Taip pat 38-erių yra „Lietkabeliui“ atstovaujantys broliai Lavrinovičiai, jų gimtadieniai buvo šį mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS