LKL čempionų žiedų gamyboje lygiuotasi į NBA | KaunoDiena.lt

LKL ČEMPIONŲ ŽIEDŲ GAMYBOJE LYGIUOTASI Į NBA

Aštuntus metus iš eilės būsimiesiems Lietuvos krepšinio lygos (LKL) nugalėtojams čempionų žiedus gamino juvelyrikos namai "Premiere". Jie "IDW Esperanza Resort" bus įteikti geriausiai 2014-2015 metų sezono BEKO-LKL komandai praėjus kelioms dienoms po didžiojo finalo pabaigos.

Pasak pranešimo, išskirtinio dizaino žiedai sudaryti iš dviejų prabų aukso, sveria 13,7 gramo ir yra 21-o dydžio. Pagal poreikį jie bus mažinami arba didinami.

"Sekame pasaulines tendencijas. Savo galimybių ribose bandome lygiuotis į NBA, jų dizainą ir tendencijas", - sakė "Premiere" juvelyrikos namų savininkas Vytautas Jonutis.

Šiemet pagamintas rekordinis skaičius žiedų - 24. Žiedai simbolizuoja krepšinio lanką, krepšį, tinklelį. Tai sumodeliuota su LKL logotipu ir lietuvių tautine simbolika.

"Žiedų dizainą diktuoja mūsų tautiškumas, požiūris į krepšinį ir mūsų gyvenime krepšinio užimama vieta. Bandėme surišti visas su krepšiniu ir tautiškumu susijusias vertybes", - sakė V. Jonutis.

Žiedams šiemet pasirinkta balta spalva.

"Dabar vyrauja tokios karingos nuotaikos, todėl nusprendėme pasirinkti taikos spalvą", - sakė "Premiere" juvelyrikos namų savininkas.

Ketvirtosios LKL finalo serijos iki keturių pergalių rungtynės tarp Vilniaus "Lietuvos ryto" ir Kauno "Žalgirio" sostinėje bus žaidžiamos šeštadienį (18 val. 30 min.). Serijoje 3-0 (73:66, 78:62 ir 71:68) pirmauja kauniečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS